Facebook, TikTok și Instagram trebuie să fie etichetate la fel de periculoase precum țigările și alcoolul

Sursa foto: Unsplash

Al doilea cel mai important oficial din Sănătatea Publică a Statelor Unite ale Americii cere Congresului să oblige la afișarea de avertismente sanitare pe aplicațiile pentru rețelele sociale, anunță CNN.

Etichetarea aplicațiilor ar trebui să fie similară celei aplicate pe produsele din tutun și alcool, notează sursa citată.

În prezent, alcoolul și produsele din tutun sunt singurele pentru care legea americană obligă la avertizări în legătură cu efectele consumului asupra sănătății.

Dr. Vivek Murthy (foto), Director General pentru Sănătate Publică în SUA, susține că amenințarea pe care rețelele sociale o reprezintă pentru copii necesită măsuri urgente.

„Criza de sănătate mintală în rândul tinerilor este o urgență, iar rețelele sociale se profilează drept un factor important”, a scris Murthy într-un editorial publicat luni în New York Times și citat de CNN.

Studiu: trei ore pe social media dublează riscul depresiei în rândul adolescenților

El a invocat mai multe studii, inclusiv unul din 2019 al Asociației Medicale Americane, care a concluzionat că adolescenții ce petrec trei ore pe zi pe rețelele sociale își dublează riscul de depresie.

Un sondaj recent efectuat de Gallup arată însă că tinerii care nu au împlinit vârsta adultă petrec aproximativ cinci ore pe zi pe aplicațiile de social media.

Într-un interviu acordat lui Meg Tirrell de la CNN, Murthy a subliniat că utilizarea rețelelor sociale în rândul adolescenților ajunge la 95%, fiind, practic, universală.

„Am înaintat acest apel către Congres (pentru etichetarea aplicațiilor de social media) deoarece cred că este esențial ca părinții să știe ceea ce știm acum, și anume că există daune semnificative asociate cu utilizarea rețelelor sociale”, a spus oficialul la CNN.

Etichetele similare aplicate pe produsele din tutun, instituite pentru prima dată în 1965 în SUA, au dus la un declin constant al fumatului în Statele Unite în ultimele câteva decenii.

CNN amintește că legislativul din SUA i-a audiat în mai multe rânduri pe directorii executivi ai companiilor de tehnologie care gestionează platforme social media.

Între aceștia, directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a prezentat scuze în mod public familiilor ai căror copii s-au sinucis din cauza hărțuirii și intimidării online.

Totuși, Congresul a luat puține măsuri pentru a limita utilizarea rețelelor sociale de către copii, notează CNN.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: