Skip to content
Economie

Facilități fiscale aprobate de Guvern: Hotelurile și restaurantele, scutite de impozit pentru încă 90 de zile

Inquam Photos / Octav Ganea

Firmele din domeniul HORECA vor fi scutite de plata impozitului specific pentru o perioadă suplimentară de 90 de zile. Această măsură a fost adoptată de Guvern, în cadrul unui pachet de facilităţi la plata unor impozite şi taxe, respectiv prelungirea unora dintre acestea sau prorogarea unor termene pentru obligaţiile de plată.

„Prin ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Economiei, în domeniul HORECA au fost adoptate două reglementări importante, respectiv scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru o perioadă de 90 de zile care se adaugă la perioada anterioară, de 60 de zile, perioada stării de urgenţă, perioadă pentru care au fost scutiţi de la plata impozitului specific.

Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, restaurante, cafenele şi din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile pentru operatorii economici care beneficiază de această facilitate, la care se adaugă cele 60 de zile anterioare”, a explicat şeful Cancelariei primului-ministrul, Ionel Dancă, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Plata acestui impozit se va face până la data de 25 octombrie, fiind amânat termenul de 25 iulie, a precizat şeful Cancelariei premierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *