Skip to content
Internațional

Faimoasele taxiuri negre din Londra devin nepoluante, prin lansarea unei versiuni electrice

Faimoasele taxiuri negre din Londra vor contribui la reducerea poluării prin lansarea, miercuri, a unei versiuni electrice a acestora, Dynamo Taxi, bazată pe Nissan e-NV200 Evalia, relatează CNBC, potrivit Profit.ro.

Noul model are o autonomie de până la 187 de mile (301 kilometri) la o singură încărcare, poate transporta maximum cinci persoane și este accesibil și persoanelor care folosesc scaune cu rotile.

Legătura Londrei cu taxiurile electrice datează încă din 1897, când și-a făcut debutul un vehicul numit Bersey. Propulsat de motoare, Bersey avea o autonomie de 30 de mile (48 kilometri) și atingea o viteză de 9 mile (15,5 kilometri) pe oră, potrivit Science Museum, dar compania care l-a produs era neprofitabilă și a fost închisă în 1899.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a afirmat într-un comunicat publicat miercuri că discuțiile cu taximetriștii pentru a folosi vehicule electrice ”reprezintă o parte esențială a planurilor de a îmbunătăți calitatea aerului”. ” Dynamo Taxi va accelera retragerea taxiurilor diesel poluante de pe străzile orașelor din Marea Britanie și îmbunătățirea calității aerului și va contribui la abordarea problemei urgente a climei și la crearea unei economii verzi”, a adăugat acesta. Alături de autobuzele roșii cu etaj și de metrou, taxiurile negre sunt o parte emblematică a transporturilor din Londra. În ultimii ani, au fost făcute eforturi pentru a reduce impactul asupra mediului.

Incepând din ianuarie 2018, taxiurile autorizate pentru prima oară în Londra trebuie să aibă emisii zero. Emisiile lor de dioxid de carbon nu trebuie să depășească 50 de grame pe kilometru și trebuie să aibă emisii zero pe o rază de 30 de mile (48 kilometri). Dynamo Taxi are un preț de 55.495 de lire sterline (71.461 dolari), dar este eligibil pentru un grant de 7.500 de lire. Noul model de taxi va mări opțiunile pentru transporturi durabile în Londra, alăturându-se vehiculului electric TX al London EV Company. Vehiculul TX este alimentat cu energie de la o baterie lithiu-ion. Centrul Londrei are o zonă cu emisii ultra-scăzute, sau ULEZ, activă 24 de ore din 24. Vehiculele care nu îndeplinesc standardele referitoare la emisii ale ULEZ trebuie să plătească o taxă zilnică de intrare în zonă. Taxiurile cu licență de circulație în Londra sunt scutite de taxă, dar există o limită de 15 ani pentru vechimea vehiculelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *