Fake News lansat de AUR, desființat: „Voi face o interpelare către Ministerul de Interne!”

Foto PS News

Florin Roman: A fost un proiect care a generat foarte multă emoție

Aviz favorabil, luni, 19.02.a.c., în Camera Deputaților pentru proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.102/2023. Este vorba despre completarea art.21 care se arată sursele de finanțare a activității de prevenire a separării copilului de familie. 

Deputatul PNL, Florin Roman a explicat pentru PS News cum acest proiect a creat multă vâlvă de cauza membrilor AUR, care spuneau că se fură copiii. Deputatul PNL dorește să se anunțe oficial câți copii au fost furați de când a apărut ordonanța, iar dacă AUR nu are dreptate, atunci ei trebuie să ceară scuze celor care au fost mințiți, în mod repetat.

„A fost un proiect care a generat foarte multă emoție, public. A fost o perioadă în care cei de la AUR au alarmat practic românii din diaspora, comunitățile vulnerabile, precizând că acest proiect este menit să le fure copiii din cauza PSD și PNL. Chiar așa s-a spus și eu vreau să știu exact cum stau lucrurile.

Voi face o interpelare către Ministerul de Interne să întreb câți copii au fost furați pentru cei din diaspora sau cei din România, astfel încât să vedem dacă lucrurile stau așa, pentru că nu te poți juca în permanență. Nu poți mereu să arunci fake news-uri, să generezi emoție.

Pe mine m-au întrebat, în perioada aceea, foarte mulți români din diaspora, „ce se întâmplă, vreți să ne luați copiii?” Au fost niște situații care au generat multă teamă, frică, emoție, toate porcăriile astea. Trebuie să încetezi la un moment dat. Adică nu poți să minți în asemenea hal, să te joci cu viața obișnuită a unei familii care își vede în mod normal de treabă, să îi spui domnule, vedeți că ăștia ( n.r. PNL și PSD) vă vor lua copiii!

Amintiți-vă, scandalul a fost când încă era dna. Firea, ministru al familiei. Chiar anul trecut a fost această discuție când Gabriela Firea venit cu proiecte și cei de la AUR au țipat și a fost un întreg scandal național și chiar în afară granițelor țării că PSD și PNL vor să fure copiii românilor”, a afirmat Flrin Claudiu Român pentru PS News.

Reamintim că propunerea legislativă de modificare a Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie a venit de la Ministerul Familiei condus de Gabriela Firea.

Scopul modificării legislative era, conform expunerii de motive, accesarea de granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv era necesară aprobarea unei legi care să prevină separarea copiilor de familii și sprijinirea familiilor vulnerabile.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: