Skip to content
Politică

Faliment răsunător după intrarea în schemă a lui Florian Walter, cumătru de afaceri cu Chiliman DOCUMENT

" "

Citiţi mai jos despre un faliment răsunător ce a avut loc după intrarea în schemă a lui Florian Walter, cumătru de afaceri cu PNL-istul Andrei Chiliman (primarul suspendat al Sectorului 1).

Compania de instații termoenergetice a fost falimentată oficial la începutul acestui an, după șase ani de lichidare. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a ținut în sertar plângerile penale timp de patru ani, după care a închis dosarul. Terenul societății din zona Faur, de peste 30.000 mp, unde se află punctul de lucru al ACM 4, antreprenor controlat de Florian Walter, a fost înstrăinat din curtea Promoterm, scrie cetateanul.net.

" "
" "

Pe 28 aprilie se reia dosarul în care s-a cerut răspunderea civilă din partea lui Valentin Stoicescu, cel care a jonglat cu acțiunile firmei și a băgat-o în faliment.

Patrimoniu Promoterm

„Ruptă” din Termoenerg

Nicolae Văcăroiu decidea, în 1993, în calitate de prim-ministru, divizarea Societatii Comerciale Termoenerg SA, cea mai mare fabrică de instalații termo din România. Pe platforma industrială din zona Faur, primea aproximativ trei hectare, clădiri, barăci, dar și echipamente de specialitate firma Promoterm SA.  La conducerea unității era numit anul următor Valentin Stoicescu care avea ca scop dezvoltarea unității.

Promoterm SA avea ca obiect de activitate proiectarea, producerea şi comercializarea cazanelor industriale, mici şi mijlocii pentru abur industrial şi apă fierbinte, utilajelor şi echipamentelor energetice şi alte industrii, inclusiv montajul, reparaţii, asistenţă tehnică şi service în ţară şi străinătate, conform Hotărârii nr. 16 din 25 ianuarie 1993 privind aprobarea divizării Societății Comerciale Termoenerg S.A. Capitalul social era stabilit undeva la 2,5 miliarde de lei vechi, sau 25 de milioane de lei noi, iar numărul angajaților era de aproape 300 de oameni.

Citiţi mai multe AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *