Skip to content
Economie

Falimentul City Insurance: Au fost onorate peste 40.300 de cereri de plată. Numărul acestora este de 6 ori mai mare

Inquam Photos / Octav Ganea

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a anunțat luni că plățile efectuate pentru creditorii fostului lider RCA, City Insurance, intrat în faliment, au ajuns la un total de aproximativ 385 milioane de lei până la data de 31 august. Suma este aferentă unui număr de peste 40.000 de cereri avizate, dar numărul total de cereri de plată înregistrate până acum e de șase ori mai mare, relatează Hotnews.

Fondul de garantare a asiguraților a anunțat că a avizat, până la 31 August 2022, 40.305 cereri de plată, în cadrul Comisiei Speciale.

Plățile efectuate de Fond până la data menționată, pentru creditorii de asigurare ai Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance SA, au ajuns astfel, la un total de aprox. 385 milioane lei.

FGA spune că cererile de plată sunt soluționate în ordinea depunerii acestora de către creditori, fiind analizate de către direcţiile de specialitate ale Fondului.

„În prezent, FGA a finalizat procesul de înregistrare a cererilor de plată primite până la data de 31 August 2022. Numărul total de cereri înregistrate este de aprox. 248.000.”, se arată în comunicat.

Raportat la numărul de cereri avizate, totalul cererilor înregistrate la FGA este de peste 6 ori mai mare.

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *