Skip to content
Politică

Falimentul RAAN pune pe jar judeţul Mehedinţi. Virgil Popescu (PNL) dezvăluie soluţia ignorată până acum / EXCLUSIV

Falimentul Regiei Autonome de Activităţi Nucleare (RAAN) pune pe jar judeţul Mehedinţi. Virgil Popescu (preşedintele organizaţiei judeţene a PNL) dezvăluie soluţia pentru ieşirea din acest impas, o soluţie ignorată până acum.

Într-o declaraţie oferită, joi, pentru PSnews.ro, vicepreşedintele PNL la nivel naţional a arătat cu degetul către principalii vinovaţi pentru falimentul RAAN. Printre ei, se numără – în opinia lui Virgil Popescu – fostul ministru ALDE al Energiei, Andrei Gerea, primarul de Drobeta Turnu-Severin, Constantin Gherghe (traseist pe ruta PSD-PDL-PMP-UNPR), precum şi administratorul special al RAAN, Ion Sîrbulescu.

„Este o situaţie despre care am atras atenţia de foarte mult timp şi, în ciuda vizitelor lui Ponta şi ale lui Dragnea la RAAN (în 2012, în 2013, în 2014), în care promiteau că vor face şi vor lucra şi copiii copiilor salariaţilor de la RAAN, în ciuda minciunilor spuse de Ponta şi de conducerea centrală a PSD, s-a ajuns acolo din cauza prostului management. Dar ceea ce este mai grav este că s-a ajuns după ce, aproape doi ani de zile, RAAN a stat în reorganizare, iar după ieşirea din reorganizare şi intrarea direct în faliment, situaţia este şi mai proastă. Adică reorganizarea acolo a fost făcută nu cu scopul de a îndrepta situaţia, ci (poate chiar intenţionat) ca să intre în faliment. Nu înţeleg rolul administratorului special pus de către Ministerul Energiei în ultimele luni de mandat al ministrului Andrei Gerea, în persoana lui Ion Sîrbulescu, care spunea sus şi tare – inclusiv ieri (miercuri – n.r.) – că face parc industrial la RAAN, în condiţiile în care astăzi s-a pronunţat falimentul. Oamenii ăştia cred că plutesc, nu ştiu situaţia, sunt exact în altă lume. Ceea ce trebuie rezolvat rapid (şi trebuie să ne ocupăm toţi) este ca oamenii să-şi primească salariile promise – mai sunt de primit şapte salarii compensatorii – şi să ne preocupe foarte mult ce facem cu golul lăsat de forţa de muncă rămas în urma falimentului RAAN. Şi să nu uităm: încălzirea oraşului este provizorie, este legată tot de RAAN. Nu ştiu cum se va rezolva în continuare, dar cert este că Severinul trebuie să iasă din iarnă şi nu putem să stăm să ne uităm în sus. Iar primarul Gherghe văd că nu are nicio reacţie. El se gândeşte cum să facă, printr-o firmă de apartament, o centrală nouă  pe un teren pus la dispoziţie de primărie. Nu vreau să am cumva premoniţii rele pentru severineni, dar nici n-aş vrea să ne găsim în vara acestui an întrebându-ne unde e centrala nouă promisă de primar care n-a mai fost ales şi ce-o să facă noul primar. De aceea, cred că trebuie foarte multă comunicare din partea Primăriei, să ne spună în fiecare săptămână stadiul lucrărilor, pentru că de minciuni de la PSD şi de la Gherghe suntem sătui şi cred că severinenii au dreptul la o viaţă mai bună, la căldură, la locuri de muncă”, a punctat Popescu.

Totuşi, nici sub tehnocraţi nu o ducem mai bine, a dat de înţeles PNL-istul.

 

„Eu astăzi (joi – n.r.) am fost la Ministerul Energiei, unde nu există absolut niciun document depus de administratorul special, prin care să solicite ceva vizavi de acest parc industrial”, a afirmat Virgil Popescu.

Cu toate acestea, există o soluţie la redresarea economică a judeţului Mehedinţi, după falimentul RAAN: construirea unei noi termocentrale pe un teren de 20 de hectare al platformei Romag Termo de la Halânga, susţine vicepreşedintele PNL.

„Noi am identificat 20 de hectare în interiorul termocentralei, libere de orice sarcină, care sunt în proprietatea publică a Ministerului Energiei, date în administrarea Regiei de Activităţi Nucleare, pe care se poate construi efectiv un parc industrial, pentru a aduce investitori şi a crea locuri de muncă. Ăsta este primul lucru care trebuie făcut rapid. Aici, nu e vorba de PNL, de PSD, ci de întreaga clasă politică. Am mai făcut acest apel: trebuie unirea tuturor forţelor, ca să facem acest lucru. De altfel, şi primarul PNL al comunei Izvoru Bârzii a fost solicitat şi a dat foarte rapid (prin Consiliul Local) un aviz de principiu, prin care se arată de acord a participa la o asociaţie intracomunitară, pentru a crea acest parc industrial. Noi vrem să facem acest lucru şi îl vom face. Dacă ei n-au fost în stare să-l facă în patru ani de zile, îl va face PNL-ul când va ajunge la guvernare. Până atunci, PNL va încerca, prin toate mijloacele şi cu toate forţele, să urnească lucrurile din loc. Că, totuşi, e un teren în domeniul public al statului, pe care creditorii nu pot pune sechestru – este singurul lucru pozitiv care a rămas în momentul de faţă în Regia de Activităţi Nucleare şi de care severinenii pot beneficia”, a încheiat Virgil Popescu.

1 comentariu la “Falimentul RAAN pune pe jar judeţul Mehedinţi. Virgil Popescu (PNL) dezvăluie soluţia ignorată până acum / EXCLUSIV

  1. Ipoteticul ” parc industrial” nu este cumva o scuza. pentru taierea si ” valorificarea” la fier vechi(inox in special) a fostului RAAN??? …doar trebuie pregatit acest teren, nu???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *