Skip to content
Politică

Falimentul RAAN, vârful icebergului? Virgil Popescu: „PSD își propune să distrugă un alt Complex Energetic!”

Falimentul RAAN a reprezentat doar vârful icebergului? Vicepreşedintele PNL Virgil Popescu acuză că „PSD își propune să distrugă un alt Complex Energetic”.

Într-un comunicat trimis, luni, PSnews.ro, Popescu reclamă situaţia financiară precară de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), amintind de noul plan de eficientizare a companiei, care presupune mii de disponibilizări până în 2020.

„Complexul Energetic Oltenia (CEO) are o situație financiară precară. Se anunță un nou plan de eficientizare, care presupune mii de disponibilizări până în 2020. Este păcat că de fiecare dată când o companie a statului se confruntă cu probleme financiare, angajații au cel mai mult de pierdut. Vorbim de mii de oameni care vor rămâne fără un salariu, deoarece conducerea CEO a depins de interesele PSD Gorj.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a ales să facă publice presiunile politicienilor din județul Gorj. În spatele acestor acțiuni nu este decât PSD-ul care își vede de propriul interes și își bate joc de angajații CEO. În presa locală din Gorj se duce o întreagă campanie prin care pesediștii vor să preia conducerea Complexului Energetic Oltenia. Ministrul trage un semnal de alarmă, precizând: «Nu au nici o șansă, dar continuă să construiască piste false și tensiuni pentru un eventual capital politic».

Nu ar trebui să ne surprindă deloc faptul că pesediștii, acolo unde domină județe întregi, au pus stăpânire pe Complexurile Energetice și trăiesc cu impresia că le aparțin. Societățile statului au ajuns să fie sufocate de jocurile politice și de interesele baronilor locali. Singura șansă să le salvăm este depolitizarea completă. Planurile de eficientizare nu vor reuși niciodată să le facă funcționale dacă presiunile politice și corupția rămân la conducerea Complexurilor.

Aceeași situație este și la Regia Autonomă de Activități Nucleare (RAAN), din Drobeta-Turnu Severin, care nu mai are nici o șansă să scape din faliment. În ultimii ani, conducerea PSD, prin persoana domnului Gheorghe Dulcea, a pus compania pe butuci, fără să-i lase vreo șansă să se salveze.

În campaniile electorale, PSD a promis în nenumărate rânduri că nu se va închide RAAN, pentru a obține voturile cetățenilor. După ce pesediștii s-au instalat în fotoliile de la conducerea unor instituții ale statului, s-au uitat complet astfel de promisiuni. PSD-ului nu i-a păsat niciodată de RAAN și a dorit în mod special să închidă Regia.

Este nevoie de  un efort comun, atât din partea instituțiilor statului, cât și din partea societății civile, pentru a elimina presiunile politice. Nu mai putem permite ca incompetența și corupția să se instaleze la conducerea companiilor statului.

Apreciez determinarea ministrului Victor Grigorescu de a se opune presiunilor politice din Gorj. Ministrul Energiei are toleranță zero în ceea ce privește corupția și își propune să facă lucrurile corect, eficient și, mai ales, legal. Partidul Național Liberal îl va sprijini în acest demers și va supraveghea evoluția Complexurilor Energetice din țară.

Eu nu mai vreau să văd oameni concediați din cauza faptului că PSD și-a urmărit propriul interes, iar baronii locali s-au îmbogățit de pe urma unor companii ale statului. Nu doresc să mai văd Complexuri Energetice în faliment pentru că nu ne-am opus corupției și pentru că n-am luptat ca să le salvăm din mâinile hoților”, scrie Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *