Skip to content
Politică

Falimentul RAAN. Virgil Popescu (PNL), război total contra administratorului special: Traseismul, mârșăvia…

Falimentul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN). Vicepreşedintele PNL Virgil Popescu îi declară război total lui Ion Sârbulescu, administratorul special al RAAN.

Preşedintele PNL Mehedinţi susţine că Sârbulescu „își bate joc de angajații RAAN ca să câștige capital electoral”.

„Situația tragică de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) trebuie să ne facă mai maturi și mai atenți în declarații, dar nu este cazul și lui Ion Sârbulescu, unul dintre vinovații dezastrului de la RAAN. Sârbulescu, administratorul special al RAAN a ales să se folosească de drama angajaților și să-și înceapă campania electorală, visând, din nou, la fotoliul de edil de Drobeta Turnu Severin, susținut de ALDE.

Respectul pentru angajații RAAN și cetățenii din județul Mehedinți mă determină să mă rezum la fapte concrete și să evit atacul mișelesc, practicat de Ion Sârbulescu. Reacția furibundă a administratorului RAAN la adresa mea scoate în evidență un lucru cert – acesta a fost incapabil să găsească soluții pentru RAAN și alege să transforme problemele angajaților într-o bătălie politică, din care, cu siguranță, va ieși perdant, la fel cum s-a întâmplat și în 2008, când a candidat din partea PSD la funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Și-a mai încercat șansele în 2000 și 2004, când PNL a ales să-l sprijine în cursa pentru aceeași primărie, dar nu s-a ridicat la așteptările cetățenilor și a înregistrat două înfrângeri dureroase, care i-au marcat întregul parcurs politic. De asemenea, tot în 2008, sub aripa PSD-ului a intrat în cursă și pentru un fotoliu de senator al României”, aminteşte Popescu.

În acelaşi context, el face un sumar al carierei politice a lui Ion Sârbulescu.

„Cariera politică a lui Ion Sârbulescu începe în FSN, în decembrie 1989, unde a ocupat funcția de președinte ales al Consiliului Județean FSN Mehedinți. Pe viitor, doctrina politică n-a reprezentat o problemă pentru acesta și nici nu cred că a înțeles astfel de termeni, deoarece a schimbat partidele în funcție de propriile sale interese. După experiența FSN se orientează către PNL, apoi PLD care a fuzionat cu PDL, PSD, revine în PNL și, într-un final, se regăsește în ALDE. Ion Sârbulescu este definiția clară a traseistului politic, fiind dispus la orice pentru a ocupa o funcție în vreo instituție a statului.

Domnule Sârbulescu, nu cred că sunteți în poziția de a vorbi despre caracter și demnitate, dar lipsa bunului simț vă împiedică să realizați acest lucru. Țin să vă contrazic și să vă anunț că i-am reproșat în față lui Andrei Gerea, fostul ministru al Energiei, că este vinovat de dezastrul de la RAAN, deoarece v-a oferit dumneavoastră funcția de administrator special al companiei. Am știut de la început că nu erați potrivit pentru o astfel de responsabilitate și nici nu aveați un proiect privind salvarea RAAN. Numai că eu n-am fost secretar de stat în Ministerul Energiei, ci la Economie, prin urmare, n-am avut nici un cuvânt de spus în numirea dumneavoastră, altfel, fiți sigur că m-aș fi opus cu vehemență. Totodată, din acea poziție îmi era imposibil să propun soluții pentru RAAN. De ce nu-l întrebați pe Viorel Palașcă, fost secretar de stat la Ministerul Economiei și Finanțelor, în perioada 2007-2008, ce s-a făcut pentru RAAN, mai ales că această companie aparținea, la vremea respectivă, de Ministerul Economiei? Premierul Tăriceanu a conștientizat la acea vreme situația tragică de la compania statului și i-a impus lui Varujan Vosganian să vă demită de la conducerea RAAN. Acum fostul prim-ministru, alături de Vosganian și Palașcă sunt șefii dvs. din ALDE și le cereți sprijinul în campania electorală”, detaliază preşedintele PNL Mehedinţi.

Mai mult: Virgil Popescu arată ce se ascunde – în opinia lui – în spatele acceptării funcţiei de administrator special de către Ion Sârbulescu.

„Domnule Sârbulescu, nu fugiți de adevăr, căci suntem cu toții conștienți că ați ales să vă asumați responsabilitatea de administrator special al Regiei doar ca să aveți posibilitatea de a obține o pensie mai mare, ținând cont că ați câștigat câteva mii de lei, iar peste câteva luni veți atinge vârsta de pensionare. Din tot acest spectacol al reorganizării Regiei a avut de câștigat și firma „Tudor și Asociații”, care a încasat zeci de mii de euro, fără un rezultat concret. Dacă de 16 ani vă chinuiți să construiți un parc industrial la RAAN, după cum ați recunoscut, oare nu e acesta un semn al incompetenței? De ce să nu lăsați locul unui specialist care știe ce porți trebuie deschise pentru a atinge acest obiectiv?

Îmi aduc aminte că în 2005 aveați intenția de a construi un parc industrial la RAAN, unde să cultivați castraveți și roșii pe o platformă chimică. Mă amuză copios faptul că v-ați gândit la o astfel de măsură. Militați în continuare pentru construirea unui parc industrial la RAAN, dar cum ar putea Regia să atingă acest obiectiv în condițiile în care a dat faliment? Investitori nu poate să atragă, deoarece nu are nimeni încredere într-o astfel de companie. De ce n-ați solicitat ajutorul Ministerului Energiei, în condițiile în care RAAN nu are bani nici măcar să redacteze un proiect pentru accesarea fondurilor europene? Totul e doar o altă decizie politică, o altă lovitură pentru RAAN prin care încercați să câștigați capital electoral. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu (PSD), vă este complice la acest mod mârșav de a vă construi campania electorală.

De 16 ani visați să ajungeți primar și sunteți dispus la orice, chiar și la tragedia de a lăsa fără loc de muncă sute de angajați de la RAAN pentru ca apoi să le vindeți promisiuni populiste. Renunțați la această atitudine ofensivă, nu ați realizat nimic pentru RAAN și, cu siguranță, electoratul o să vă taxeze la alegerile locale, dacă ALDE o să vă ofere sprijinul. O să rămâneți doar o amintire tristă pentru RAAN și pentru Mehedinți. Traseismul, populismul, incompetența, mârșăvia sunt atitudini care vă caracterizează și cu ajutorul cărora ați obținut atâtea funcții în instituții ale statului, însă niciodată n-ați venit în slujba cetățeanului, ci v-ați bucurat să ocupați un fotoliu cald. Vă rog, în ceasul al doisprezecelea, să-i respectați pe angajații RAAN și să nu mai profitați de drama lor”, încheie Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *