Skip to content
Societate

Falimentul RADET. Orban: L-am sunat imediat pe ministrul Econoniei să se deplaseze la ELCEN

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni, după ce Curtea de Apel Bucureşti a hotărât definitiv ca Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Bucureşti (RADET) să intre în faliment, că a vorbit cu ministrul Economiei să meargă la ELCEN şi să ia legătura cu autorităţile locale astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi.

”L-am sunat imediat pe ministrul Econoniei să se deplaseze la ELCEN, de asemenea să ia legătura cu autorităţile locale astfel încât să identificăm posibilităţile legale astfel încât să nu fie afectată alimentarea cu energie şi cu apă caldă a bucureştenilor”, a declarat Orban, potrivit News.ro.

Judecătorii Curţii de apel Bucureşti au respins apelurile făcute în proces, menţinând decizia din aprilie 2019 a Tribunalului Bucureşti, prin care a fost declarat falimentul regiei.

„Primăria Capitalei să fie conştientă că s-ar putea ca, luni, instanţa să declare falimentul RADET-ului. ELCEN este pregătit şi are stocuri suficiente să livreze energie termică pentru locuitorii Bucureştiului. Trebuie să fie pregătită şi Primăria Bucureşti pentru cazul în care RADET nu mai poate să funcţioneze (…). Doamna primar trebuie să se asigure că toată subvenţia dată bucureştenilor este şi plătită către ELCEN”, declara săptămâna trecută ministrul Economie Virgil Popescu.

El a transmis atunci primarului general Gabriela Firea că va trebui să găsească o soluţie în acest caz.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că, la cum arată datele, ”falimentul RADET este iminent”. În replică, primarul general, Gabriela Firea, a spus că PNL este vinovat de situaţia financiară a regiei şi s-a întrebat de unde ştie premierul ce se va întâmpla în instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *