Skip to content
Politică

Falsul chirurg italian voia să fugă din România. Polițiștii l-au prins la frontiera Curtici

Bărbatul din Italia cu 8 clase care s-a dat medic plastician în România și chiar a operat de câteva ori a fost prins la granița cu Ungaria, în punctul de frontieră de la Curtici.

Matteo Politi, care se dădea medic sub numele de Matthew Mode, a fost prins miercuri dimineață într-un tren în timp ce încerca să intre în Ungaria.

El a declarat aseară că nu este un fals medic, că nu fuge – dar nu vrea să spună unde e – şi că are tot dreptul de a profesa în România pentru că i-au fost recunoscute şi echivalate diplomele, în acest scop apelând la servicile unui avocat, identificat doar prin prenumele „Laura”, scrie digi24.ro.

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase.

Pe numele real Matteo Politi, el a fost valet de parcare și nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Matteo Politi a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne, a anunţat DSP, care preciza că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *