Skip to content
Politică

”Familia disfuncțională” PNL-USRPLUS. Silviu Mănăstire: În esență, se ceartă pe bani, ceea ce este deja un conflict de interese

" "

Jurnalistul Silviu Mănăstire susține, într-o postare pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politican”, că guvernarea PNL-USRPLUS nu poate funcționa din cauza banilor, mai exact modul în care vor fi împărțite miliardele de euro din PNNR. ”E ca într-o familie disfuncțională, bărbatu’ vrea să cumpere un fotoliu să se uite la meci, nevasta vrea să schimbe draperiile”, spune ziaristul.

”Nu are cum să funcționeze povestea guvernării PNL- USR din motive pecuniare. Nu neapărat de ideologie sau de diferențe de caracter. Deși și aici sunt ceva incompatibilități evidente.

" "
" "

În esență, se ceartă pe bani, ceea ce este deja un conflict de interese, lucru pe care nu vor să-l recunoască public din motive electorale, cele doua partide se poziționează pentru alegerile din 2024. Toate drumurile politice duc la bani.

E ca într-o familie disfuncțională, bărbatu’ vrea să cumpere un fotoliu să se uite la meci, nevasta vrea să schimbe draperiile.

Miza sunt virtualele miliarde de euro din PNRR, useriștii vor să dea bani către ONG-uri, să facă piste de biciclete, să “digitalizeze” cu firmele lor de casă, să împădurească pe sistem ONG. Liberalii vor să lucreze mai bătrânește, pe apă- canal, rețele de gaze, irigații sau șosele. Însă nu prea au noroc din cauza lui Ghinea”, scrie Silviu Mănăstire.

O mare parte a liberalilor din teritoriu sunt nemulțumiți de faptul că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a schimbat complet Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), fapt care a dus la refuzul Comisiei Europene pe două teme extrem de importante: sistemele de irigații și infrastructura rutieră.

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că sunt discuții aprinse în PNL pe proiectul privind PNRR, după ce useriștii au adus modificări majore proiectului inițiat de liberali. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este cel care produs modificările din PNRR, desființând întregul plan conceput de ex-ministrul liberal Marcel Boloș.

„Nu suntem deloc mulțumiți cu ceea ce se întâmplă. Asta e consecința faptului că Ghinea a schimbat PNRR-ul după bunul plac. Noi am fost spectatori, aparent, în această chestiune, ori asta a generat mari nemulțumiri în teritoriu”, spun surse liberale.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *