Skip to content
Politică

Familia Măgureanu, legături bănoase cu apropiații unui infractor

stareapresei.ro
" "

Citiți, în cele ce urmează, cum familia lui Virgil Măgureanu (primul director al SRI) a avut legături de sute de mii de euro cu apropiații unui infractor.

Societatea Afinul SRL din Satu Mare (compania lui Măgureanu specializată în producție de afine) a obținut două credite bancare, în valoare totală de 2,1 milioane de lei, cu ajutorul familiei Chealfă din Dărmănești, foștii asociați ai lui Corneliu Iacubov, condamnat definitiv, în 2012, la 7 ani de închisoare cu executare pentru devalizarea RAFO Onești. Firma familiei Chealfă a garantat cu o vilă din Eforie Sud creditul familieii fostului șef al SRI, scrie Cetățeanul.net.

" "
" "

Trotușul SA – companie înființată în Onești, dar înregistrată ultima dată în București – a ajuns să garanteze în anul 2014 două credite de 2,1 milioane de lei pentru societatea Afinul din Satu Mare. Această din urmă companie este deținută de către Virgil Măgureanu și fiul său, Marian Măgureanu.

Astfel, conform unei decizii a acționarilor Trotușul SA din septembrie 2013, în anul următor, firma de afine a lui Virgil Măgureanu primea garanții imobiliare pentru două credite.

Este vorba de un împrumut pe 12 luni în valoare de 400.000 de lei pentru desfășurarea activității curente și un alt credit de investiții de 1,7 milioane de lei pe o perioadă de cinci ani. În total, transformată în euro, suma garantată de o companie fondată în Onești și deținută de acționari originari din Dărmănești (tot județul Bacău) pentru firma din Satu Mare a lui Măgureanu se ridica la aproape jumătate de milion de euro.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *