Skip to content
Politică

Fantomele din trecutul noului șef al Forțelor Terestre. Ce ar fi făcut la Revoluție

trofi53.blogspot.com

Citiți mai jos despre fantomele din trecutul noului șef al Forțelor Terestre – mai precis, ce ar fi făcut ofițerul în zilele Revoluției din decembrie 1989.

La București s-a desfășurat luni ceremonia de instalare în funcție a noului șef al Statului Major al Forțelor Terestre – cea mai numeroasă categorie de trupe a Armatei Române. Fostul șef al SMFT, generalul locotenent Dumitru Scarlat, a predat comanda și Drapelul de Luptă al Statului Major al Forțelor Terestre către generalul maior Marius Harabagiu. Generalul locotenent Scarlat a fost numit reprezentant militar al României la NATO şi UE la Cartierul General NATO de la Bruxelles, scrie marți România Liberă.

La rândul lui, Marius Harabagiu are în prezent 54 de ani și a fost avansat acum un an de președintele Klaus Iohannis de la gradul de general cu o stea (general de brigadă) la cel de general cu două stele (general maior).

Conform cv-ului postat pe site-ul Ministerului Apărării Naționale (MApN), Marius Harabagiu a absolvit în anul 1985 Şcoala Militară de Ofiţeri activi de tancuri și auto „Mihai Viteazul”. Între anii 1985-1987, Marius Harabagiu a fost comandant de pluton la Regimentul 20 Tancuri, iar între anii 1987-1991 a ocupat o funcție ierarhic superioară – aceea de comandant de companie la Regimentul 20 Tancuri.

Potrivit datelor istorice citate de publicația menționată, în zilele Revoluției, Regimentul 20 Tancuri purta indicativul UM 01060 și avea sediul în microgarnizoana Pantelimon, de lângă București. Comandantul microgarnizoanei și al Regimentului 20 Tancuri era pe atunci maiorul Mircea Mureşan (avansat ulterior până la gradul maxim din Armata Română, cel de general cu patru stele). Documentele despre Revoluție arată că UM 01060 Pantelimon a comunicat folosirea mai multor proiectile în zilele lui decembrie 1989, fapt susținut și de către Asociația „21 Decembrie”.

Solicitat să facă precizări în legătură cu acțiuniile lui Harabagiu din decembrie 1989, MApN a răspuns:

„În perioada 1985-1993 generalul maior Marius Harabagiu a îndeplinit, în cadrul Regimentului 20 Tancuri, funcții de comandă la diferite eșaloane, începând cu cea de comandant de pluton, până la nivelul de comandant de batalion. În momentul Revoluției din 1989 avea gradul de locotenent major şi comanda o companie de tancuri dintr-un batalion al Regimentului 20 Tancuri. Acțiunile desfășurate de regiment în această perioadă sunt înregistrate în documentele militare de evidență ale unității”.

1 comentariu la “Fantomele din trecutul noului șef al Forțelor Terestre. Ce ar fi făcut la Revoluție

  1. Sa spunem adevarul despre implicarea armatei in evenimentele din Decembrie 1989 dar și despre neimplicarea Securității in Decembrie 1989 pentru ca acei emanați și așa zise revoluții au vrut sa arunce toată vina asupra Securității și sa poarte povara toată! Este extrem de rușinos și sa nu msi tragem in pianist ( securitate ) .Fata organ de informații orice stat este supus pierzaniei din acest motiv comunistul cu fata umană a fost obligat sa creeze noua Securitate ca despre asta vorbim. Cei care și-au bătut joc de Toți ofițerii de informații vor fi blestemați de Dumnezeu! Însă Dumnezeu a fost mai deștept decât acei emanați care Au vrut sa arunce in aer țara NU au reușit acest lucru. Acest lucru ne costa acum enorm di se vede la tot pasul , economie și capital autohton zero , romani care muncesc de le s-ar capacele pe salariu de nimic la multinaționale, pensionari care trăiesc la limita sărăciei și conducători care nu au nicio apropiere fata de semenii lor ( din geamurile fumurii nu su cum sa vadă și speram sa ne lase și sa ss ducă de unde au venit)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *