Skip to content
Societate

Fără cearceafuri pe plajele amenajate din 1 iunie. Nu sunt specificate restricții pentru cele neamenajate

facebook

Plajele din România se redeschid, începând cu 1 iunie, dar relaxarea restricțiilor anunțată de președintele Klaus Iohannis va aduce o serie de reguli noi menite să limiteze răspândirea COVID-19 pentru românii care vor să meargă la malul Mării Negre în această vară. Una dintre ele prevede că, pe litoralul românesc, turiștii vor putea sta doar pe șezlonguri, iar cearceafurile nu mai sunt permise.

Ce alte reguli vor fi introduse pe litoralul românesc

Hotărârea Guvernului Orban prevede, în Articolul 7, că, „începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”.

Consilierul de stat Andi Manciu, din Cancelaria premierului, a explicat că Guvernul Orban nu a prevăzut restricții pentru plajele neamenajate. În aceste condiții, s-ar putea interpreta că, pe ele, turiștii pot veni cu cearceafuri sau șezlonguri proprii.

Executivul României a anunțat, joi, o nouă etapă de relaxare a restricțiilor din România. Astfel, dacă președintele Klaus Iohannis a prezentat direcția de ansamblu și a explicat ce activități vor putea fi reluate odată cu 1 iunie, Guvernul Orban a publicat lista de măsuri ce vor intra în vigoare în acest sens.

„Începând din 1 iunie, câteva activități, care până acum au fost interzise, vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă. În ce privește deplasările în afara localității, acestea, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate”, declara șeful statului, Klaus Iohannis, scrie B1.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *