Fără exit-poll la alegerile din 20 octombrie din Republica Moldova

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Pe 20 octombrie, când în Republica Moldova au loc alegeri prezidenţiale şi referendumul pentru includerea în Constituţie a orientării pro-UE, nu va fi organizat niciun sondaj la ieşirea de la urne, a declarat pentru agenţia IPN un oficial al Comisiei Electorale Centrale.

Rodica Sîrbu, şefa Direcţiei de comunicare, relaţii publice şi mass-media a Comisiei Electorale Centrale, a declarat că până la 13 octombrie, data-limită, nu s-a înregistrat nicio solicitare pentru a desfăşura exit-poll.

În eventualitatea turului doi la alegerile prezidenţiale, solicitările pentru exit-poll pot fi depuse până la 27 octombrie.

Ultima dată, în Republica Moldova, un exit-poll a fost organizat la turul II al alegerilor prezidenţiale din anul 2020. Atunci, asociaţia obştească „Spero” şi compania „Intellect Group” SRL au efectuat acest exerciţiu la o sută de secţii de votare din ţară, scrie IPN.

Pentru alegerile din 20 octombrie, ultimul sondaj de opinie preelectoral autorizat de Comisia Electorală Centrală a fost dat publicităţii săptămâna trecută. Sondajul a fost organizat în cadrul proiectului „Definirea şi combaterea naraţiunilor anti-occidentale în Republica Moldova”, implementat de Institutul ASPEN România în parteneriat cu Asociaţia pentru Politică Externă şi Comunitatea „WatchDog.MD” cu sprijinul financiar al Black Sea Trust of the German Marshall Fund.

Urnele se vor închide la 20 octombrie la ora 21.00, iar procesarea voturilor va începe imediat, rezultatele fiind anunţate în timp real.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: