Skip to content
Politică

Fără o ocupație sau o afacere, tânărul primar al Timișoarei își cumpără teren și casă de 330.000 de euro. Silviu Mănăstire: O chestie ciudată rău!

Într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire reacționează după ce primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi-a cumpărat o casă de 330.000 de euro, nebranşată la sistemul centralizat, în condiţiile în care Colterm va sista furnizarea agentului termic. „Tânărul primar al Timișoarei își cumpără teren și casă de 330.000 de euro, băgându-si la înaintare nevasta, cum că de la ea vin banii, dar imobilul a fost trecut pe numele lui, de fapt. O chestie ciudată rău”, atrage atenția jurnalistul de investigații.

„Fără un loc de muncă declarat în Romania în ultimii zece ani, cu o singură activitate cunoscuta, aceea de ONG-ist, teoretic neremunerată (mulți useristi încasează mii de euro salarii de la ongeuri, dar asta e altă poveste);așadar, fără o ocupație sau o afacere, tânărul primar al Timișoarei își cumpără teren și casă de 330.000 de euro, băgându-si la înaintare nevasta, cum că de la ea vin banii, dar imobilul a fost trecut pe numele lui, de fapt. O chestie ciudata rău.

Viloiul se află în zona rezidențiala de top a Timișoarei așa cum bine îi sade unui nou îmbogățit din nimic. După ce a frecat-o ca un hipster corporatist/ oengist în “garsoniera de burlac” primarul îmburghezit sare direct la vilă, uitând de etapele intermediare/ imobiliare ale vieții: apartament 2 camere confort 1, apartament 3 camere (dormitor copil)👏👏👏 la fel cum procedează, sunt convins, toți alegătorii USR de când se află la ciolanul puterii vedetele partidului”, scrie Silviu Mănăstire.

Potrivit presei locale, familia lui Dominic Fritz a achiziţionat o locuinţă, în Timişoara, cu 330.000 de euro, de la un cetăţean italian.

Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm se afla, în această vară, în centrul unui scandal legat de situaţia financiară având datorii de peste 300 de milioane de lei, iar în luna mai a fost şi amendată cu 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificatele de poluare impuse de Uniunea Europeană. Amenda a fost contestată de Primăria Timişoara.

Anterior sancţiunii, administraţia Fritz a numit un director la Colterm care a avut o condamnare penală şi care a cumpărat o maşină de lux pe care să o folosească în deplasări ca director Colterm. Ulterior, acesta a fost eliberat din funcţie.

În luna iunie, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş au mers la sediul Colterm pentru a solicita mai multe documente, ei făcând cercetări, sub coordonarea unul procuror, într-un dosar de delapidare şi fals. Surse din rândul anchetatorilor au declarat atunci că au fost cerute o serie de contracte mai vechi.

În această toamnă, Dominic Fritz a anunţat că situaţia termoficării din municipiu este una dificilă având în vedere costurile ridicate la gaze. Edilul a făcut un apel la partidele parlamentare să găsească soluţii pentru ajutorarea unor oraşe care se află în aceeaşi cu Timişoara.

Mai multe şcoli din Timişoara au decis să urmeze cursuri online, din cauza frigului din sălile de clase. Colterm a început să furnizeze agent termic abia în urmă cu o săptămână, însă nu în tot oraşul, deoarece în unele cartiere încă mai erau lucrări de retehnologizare. Până la finalul lunii, etapizat, toate cartierele din Timişoara vor avea căldură.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, luni, într-o declaraţie de presă, intrarea în insolvenţă a companiei de termoficare, Colterm. El a dat atunci asigurări că timişorenii vor avea apă caldă şi căldură şi a menţionat că a solicitat, prin prefectura Timiş, către Guvern, alocarea de cărbune din rezerva de stat.

Miercuri, E.On a anunţat compania de termoficare din Timişoara, Colterm, că va sista, în 25 octombrie, furnizarea de gaze naturale din cauza datoriilor pe care Colterm le are la E.ON. Acest lucru înseamnă că cei peste 50.000 de abonaţi Colterm vor rămâne fără căldură şi apă caldă, de luni. Primăria Timişoara a anunţat vineri că se impune o majorare a preţului MWh şi că un proiect în acest sens se va regăsi pe masa Consiliului Local la prima şedinţă.

CITIȚI ȘI: Sfidare de primar! Dominic Fritz, acuzat că şi-a cumpărat o casă de 330.000 de euro, nebranşată la sistemul centralizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *