Skip to content
Opinii & Analize

Fără segregare între Estul și Vestul Europei

psnews.ro

Fără segregare între Estul și Vestul Europei!
Europarlamentarul Laurențiu Rebega, membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a retrimis controversatul pachet pentru mobilitate în Comisia pentru transport. Înaltul oficial a reacționat, astfel, la seria de proteste din partea transportatorilor rutieri. Ieri, transportatorii români, alături de alte patronate din Europa de Est, au protestat, la Strasbourg, în faţa Parlamentului European, împotriva Pachetului 1 de mobilitate.

Dosarul pentru mobilitate a primit peste 1.2000 de amendamente și a stărnit revolta transportatorilor români, pentru că multe dintre textele legislative îi dezavantajează. Transportatorii Rutieri din România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Ungaria au transmis deja o scrisoare comună, solicitând ca Pachetul Mobilitate 1 să fie amânat pentru următoarea legislatură parlamentară.

Am spus și o repet: condamn în mod categoric tendința generală de segregare între statele membre din Vest și cele din Est care se manifestă în măsurile din ultima vreme luate atât în Parlamentul European, cât și la nivelul guvernelor unor state occidentale. Vorbim despre o politică suspect de concertată prin care firmele și persoanele din statele membre din Est sunt discriminate pe piața Uniunii. Pachetul de regulamente privind mobilitatea lovește frontal transportatorii estici și, implicit, și pe cei români. Noile măsuri vor conduce la reducerea semnificativă a transporturilor rutiere internaționale operate de transportatorii români în UE, cu consecințe negative asupra economiei României, în condițiile în care, conform datelor BNR, transportul rutier de mărfuri este principalul contribuitor la exportul de servicii al României. Am aderat cu toții la un ideal al unei Uniuni Europene a păcii, egalității și prosperității, dar continuare unor astfel de practici discriminatorii nu poate duce decât la șubrezirea încrederii și la sciziunea Uniunii Europene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *