Trei tineri de origine română, dați dispăruți în urma ploilor abundente din Italia

Inundatie
Sursa foto: Pixabay

Cei trei tineri care au dispărut într-un râu unde au fost luați prin surprindere de nivelul crescut al apei nu au fost încă găsiți. Presa italiană a scris, citând polițiști italieni că cel puțin unul – o fată de 23 de ani – era româncă.

La fața locului a fost găsită o mașină înmatriculată în România. Ministerul român de Externe a comunicat sâmbătă că autorităţile italiene nu au confirmat încă cetăţenia celor dispăruţi.

UPDATE 10.35. Poliția din Italia a confirmat că cel puțin unul dintre tineri e român. Ar fi vorba despre o fată de 23 de ani, scrie presa italiană, care citează polițiști din Ialia. Fata venise în vizită la părinții ei, care erau stabiliți acolo. Autoritățile române sunt în contact cu cele italiene pentru a obține informații.

Poliția analizează înregistrările video de la camerele video din zonă și caută martori. Cei dispăruți sunt două fete și un băiat, care au în jur de 20 de ani. Căutările au fost reluate în această dimineață, dar operațiunea e îngreunată de debitul apei. Autoritățile cred că tinerii au vrut să facă o baie, dar au fost luați prin surprindere de creșterea nivelului apei. Au fost observați de un trecător care a alertat pompierii, iar până la sosirea acestora, tinerii au făcut tot posibilul să reziste. Pompierii le-au aruncat frânghii, însă apele au crescut în câteva minute iar tinerii au fost luați de curentul prea puternic, fără să mai fie găsiți.

Două elicoptere și mai multe bărci au fost trimise în zonă. Căutările au continuat și pe parcursul nopții. MAE a precizat, după ce presa italiană a relatat că trei tineri de origine română au dispărut în urma inundaţiilor din regiunea Veneto, că reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea unor informaţii oficiale, însă autorităţile italiene nu au confirmat încă cetăţenia celor dispăruţi, operaţiunile de căutare şi procedurile de identificare fiind în curs de desfăşurare.

CIteste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: