Fata lui Corneliu Vadim Tudor, obligată să răspundă pentru datoriile Editurii Tricolorul, intrată în faliment

lidia vadim tudor
Sura foto: Antena 3

Corneliu Vadim Tudor a fost un important politician, ziarist și scriitor român al primilor 20 de ani de după căderea comunismului, care a deținut funcțiile de senator și europarlamentar. A fondat Partidul România Mare, cu care, în anul 2000, s-a plasat pe locul 2 în primul tur al prezidențialelor, fiind învins în turul doi de către Ion Iliescu, potrivit Wikipedia. În declarațiile de avere și interese pe care trebuia să le depună în calitate de parlamentar, liderul PRM menționa calitatea de asociat la Editura Romania Mare si Editura Tricolorul, firmele prin care Corneliu Vadim Tudor își publica cărțile, ziarul și revista. Fondatorul PRM a murit în septembrie 2015 la vârsta de 65 de ani.

Controversatul om politic avea două fete, cea mare fiind chemată în judecată, în decembrie anul trecut, la Tribunalul București, în procesul de faliment al Editurii Tricolorul SRL. Firma, înființată în 2011, a avut, în anul morții lui Corneliu Vadim Tudor (2015), o cifră de afaceri de peste 400.000 lei și un profit de 165.000 de lei. În martie 2022, creditoarea Direcţia Generală Regională A Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, în reprezentarea Administraţiei Sectorului 5 a Finanţelor Publice, a solicitat Tribunalului București să se deschidă procedura generală a insolvenţei împotriva debitoarei Editura Tricolorul SRL. În consecință, a fost numit un administrator judiciar provizoriu, iar în octombrie anul trecut, instanța a aprobat concluziile raportului administratorului judiciar, dispunând intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului Editura Tricolorul SRL, scrie justnews.ro.

În temeiul art. 145 alin 2 Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă instanța a ridicat dreptul de administrare al debitorului şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare, sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Instanța a mai dispus atunci întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii. A fost numită în calitate de lichidator judiciar provizoriu CII Nicolae Elena Gabriela, care a formulat cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a fiicei lui Corneliu Vadim Tudor.

În martie 2023, Tribunalul București a respins ca neîntemeiată cererea de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvenţă (art. 169 Legea 85/2014) a fiicei fondatorului PRM. Numai că lichidatorul judiciar al Editurii Tricolorul SRL nu a renunțat la demersul său, a atacat soluția instanței de fond, așa că marți 20 iunie, Curtea de Apel București a pronunțat următoarea sentință definitivă:

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimba sentinţa apelată in sensul că: Admite cererea. Obligă pârâta la suportarea pasivului debitoarei in cuantum de 199.372 lei. Definitivă. Pronunţată azi, 20.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: