Fătu – preşedinte al Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă; noi secretari de stat la Energie, Cercetare şi MDLPA

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi secretari de stat au fost numiţi în funcţie prin decizii ale premierului Marcel Ciolacu, publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit unei decizii publicate miercuri seară în Monitorul Oficial, Lucian Fătu a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, în locul lui Ovidiu Raeţchi.

Lucian Fătu a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Ţărilor de Jos (Olanda). Ovidiu Raeţchi a fost acreditat în iunie ambasador al României în Japonia, cu reşedinţa la Tokyo, potrivit unui decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, Dan Lucian Popovici va ocupa funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, pentru o perioadă de 5 ani. Acesta va exercita atribuţiile de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii, se arată în decizia semnată de premier.

Noi secretari de stat au fost numiţi la: Ministerul Energiei – Ionuţ Alin Caragui; la Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Daniel-George Surdu; şi la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Eduard-Tatian Mititelu.

O altă decizie prevede că, la data de 19 septembrie, Marius-Ilie Stanciu se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

De asemenea, Mihai-Călin Precup, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, a fost desemnat în funcţia de preşedinte al Consiliului interministerial ”Consiliul pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: