Skip to content
Internațional

Fauci: Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite de persoanele infectate timp de până la nouă luni de la infectare

Facebook
" "

Datele sugerează că simptomele de Covid-19 pot să fie resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare, a declarat, miercuri, consilierul medical şef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, relatează CNBC.

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, a spus Fauci reporterilor în timpul unui birefing la Casa Albă.

" "
" "

Între aceste simptome se află oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi altele, pe parcursul multor luni, informează news.ro.

Simptomele ”Covidului de lungă durată”, numite de cercetători Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) pot apărea ”cu mult după” infectare, iar gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai spus Fauci, care este şi director al Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii.

Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat  acesta, adăugând că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *