Skip to content
Politică

Faza zilei: fost ministru, urecheat de CNA fiindcă i-a discriminat pe PROȘTI

youtube.com

Citiți în cele ce urmează despre un episod care – în opinia noastră – se califică lejer la titlul de „faza zilei de joi” (chiar dacă ea a fost relatată spre sfârșitul zilei precedente): vedeți mai jos cum un fost ministru a fost urecheat de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pe motiv că i-a discriminat pe PROȘTI.

Este vorba despre istoricul Adrian Cioroianu, cel care a deținut portofoliul Externelor în guvernul Călin Popescu-Tăriceanu 2 (între aprilie 2007 și aprilie 2008).

Miercuri seară, Cioroianu a scris pe Facebook că reglementatorul audio-vizual i-a cerut socoteală pentru simplul motiv că instituția condusă de către Laura Georgescu primise o sesizare mai mult decât halucinantă din partea unui telespectator al TVR, postul unde profesorul universitar prezintă emisiunea „5 minute de Istorie”.

Redăm mai jos relatarea integrală a lui Adrian Cioroianu:

„Să vă spun una tare: relativ recent, am fost reclamat la CNA pentru că spun la Tv că „Istoria e cea mai frumoasă…”

Nu e glumă: un domn mi-a făcut reclamație la CNA pentru faptul că spun, în sezonul 2 al serialului „5 minute de Istorie”, că „Istoria e cea mai frumoasă poveste – pentru oamenii inteligenți”.

Reclamația îmi imputa faptul că aș discrimina unii oameni…

Prin producătorul serialului (TVR), CNA mi-a cerut să răspund solicitării de a explica de ce spun asta…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *