FBI a deblocat telefonul atacatorului care a tras asupra lui Trump

Sursa foto: Pixabay

FBI a anunțat că a reușit să deblocheze telefonul lui Thomas Matthew Crooks, tânărul care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump sâmbăta trecută, la un miting electoral în Pennsylvania. Autorul atacului a fost ucis de forțele de poliție, dar nu înainte ca acesta să tragă mai multe focuri de armă, care l-au rănit la ureche pe Donald Trump și au omorât un participant la miting. 

„FBI continuă să investigheze incidentul armat de la mitingul din 13 iulie din Butler, Pennsylvania, ca fiind o tentativă de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump și ca potențial terorism intern”, potrivit site-ului agenției americane de contraspionaj.

FBI a precizat într-o actualizare privind stadiul anchetei că agenții au reușit să obțină acces la telefonul lui Thomas Matthew Crooks și „continuă să analizeze dispozitivele sale electronice”.

De asemenea, percheziția domiciliului și a mașinii suspectului Thomas Matthew Crooks a fost finalizată.

„FBI a efectuat aproape 100 de interviuri cu membri ai forțelor de ordine, participanți la eveniment și alți martori. Această activitate continuă”, se mai arată pe site-ul FBI.

Potrivit Axios, Biroul a primit „sute de ponturi care includ fotografii și videoclipuri realizate la fața locului”, pe care le analizează.

Cu toate acestea, NBC News a relatat că analiza preliminară a telefonului lui Crooks nu a ajutat anchetatorii să stabilească un motiv pentru atac.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: