Skip to content
Politică

FBI, veste neaşteptată pentru Hillary Clinton

www.vanityfair.com

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite ale Americii au o veste neaşteptată pentru Hillary Clinton, candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA.

Poliția federală americană își menține recomandarea de a nu o pune sub acuzare pe Hillary Clinton în afacerea e-mailurilor sale, după ce a examinat un nou lot de mesaje electronice la care a avut acces Huma Abedin, o colaboratoare foarte apropiată a fostului secretar de stat, a anunțat duminică un membru al Congresului SUA, relatează Agerpres, citând AFP.

Acest anunț favorabil candidatului democrat, într-o scrisoare pe care directorul FBI a adresat-o membrilor Congresului, ar putea da un nou impuls campaniei lui Hillary Clinton cu mai puțin de 48 de ore înainte de alegerile prezidențiale americane.

Echipa de campanie a fostei prime doamne a salutat decizia FBI în legătură cu e-mailurile acesteia.

Amintim că, la sfârșitul lunii octombrie, FBI a anunțat că a început examinarea unor noi e-mailuri în investigația privind folosirea de către Hillary Clinton a unei adrese personale de poştă electronică pentru comunicarea de mesaje secrete în perioada când ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituției.

Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiției a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *