FC Barcelona: Xavi va rămâne la club cel puţin până în 2025

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC.

Tehnicianul de 44 de ani a anunţat în ianuarie că va renunţa la funcţia de antrenor în această vară.

Dar, în condiţiile în care preşedintele Joan Laporta doreşte ca el să rămână, fostul mijlocaş al Barcelonei şi al Spaniei şi-a schimbat părerea.

Xavi a preluat conducerea în noiembrie 2021, după ce a părăsit clubul Al Sadd din Qatar şi a condus Barca la titlul spaniol în primul său sezon complet la conducere, în 2022-23.

Xavi, care a câştigat 25 de trofee în timpul unei cariere ilustre de jucător la Barcelona, declarase că se simte „eliberat” în urma anunţului că se va retrage din funcţie la finalul sezonului.

Când a anunţat că pleacă după înfrângerea cu Villarreal, a simţit că nu este protejat de club şi că nu există o direcţie clară.

Dar din acel moment, rezultatele echipei s-au îmbunătăţit. A ajuns la 10 meciuri fără înfrângere în campionat, înainte de a pierde duminică cu 3-2 la Real Madrid.

Miercuri a avut loc o întâlnire în casa lui Laporta, iar presiunea din partea clubului pentru ca acesta să rămână a fost evidentă.

Dacă Xavi nu reuşeşte să îmbunătăţească echipa până la finalul sezonului 2024-25, Barcelona va căuta să convingă unul dintre managerii de profil înalt care nu mai au contract atunci – inclusiv Pep Guardiola, Luis Enrique şi Mikel Arteta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: