Skip to content
Puterea Știrilor Video

Febra alegerilor și pronosticul lui Remus Ştefureac (INSCOP). Ce partide își joacă supraviețuirea în 2020

psnews.ro

Remus Ştefureac, director INSCOP Research, invitat în studioul Puterea Știrilor, a declarat că PMP, ALDE și PRO România sunt partidele politice care anul acesta își vor juca supraviețuirea.

Cât despre UDMR, Ștefureac este de părere că formațiunea politică nu intră în scenariul partidelor care ar putea să dispară în 2020. „UDMR cred că îl putem alătura partidelor mari”, a susținut acesta.

„Există partide care anul acesta își joacă supraviețuirea. Partidele mici cu siguranță își joacă supraviețuirea. În ceea ce privește partidele mari, vorbim aici de PSD, PNL, USR, ele vor continua să existe pe scena politică, cel puțin în următorii 5 ani. UDMR cred că îl putem alătura partidelor mari.

Noi vorbim mereu de UDMR ca fiind un partid de 5%, dar în contextul alegerilor locale, spre exemplu, UDMR este un partid mare. UDMR nu candidează în Vaslui, în Teleorman, el candidează în zonele unde populația de etnie maghiară are un procent semnificativ. În județele din Transilvania, unde populația maghiară are o proporție mare, UDMR e un partid mare și joacă ca un partid mare în acele zone”, a declarat Remus Ştefureac, director INSCOP Research, la Puterea Știrilor.

Partidele se pregătesc pentru două campanii electorale: locale şi parlamentare

După o perioadă aglomerată, cu alegeri prezidenţiale şi schimbarea de guvern, intră în linie dreaptă un an cu două rânduri de alegeri. 2020 este crucial pentru viitorul partidelor, dar şi al cetăţenilor din România. În iunie ne vom alege primarii pentru următorii patru ani, iar la sfârşitul anului, parlamentarii, de care depinde şi soarta guvernului.

Pentru partidele mici 2020 nu va fi uşor. Pro România a rămas fără bună parte dintre parlamentarii şi primarii racolaţi anul trecut, după cearta dintre Victor Ponta şi Mihai Tudose. PMP şi ALDE sunt în sondaje la limita pragului electoral şi trebuie să facă eforturi considerabile să îşi ţină aproape primarii sau să găsească alţi candidaţi care să atragă voturi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *