Skip to content
Alegeri Politică

Febra prezidențialelor a ajuns la PSD: pe cine vrea să arunce Dragnea în bătălia cu Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea

Focul alegerile prezidențiale, ce vor avea loc anul acesta, a cuprins încă de la începutul lui ianuarie, actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE.

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că actuala coaliție de guvernare nu s-a decis încă dacă va susține un candidat comun, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, sau fiecare partid va veni cu un candidat propriu.

Teodorovici, luat în calcul pentru prezidențiale

Deși Călin Popescu Tăriceanu nu exclude varianta ca acesta să fie candidatul PSD-ALDE la prezidențiale, ba dimpotrivă, chiar îi surâde, problema este, însă, la formațiunea politică la conducerea căreia este Liviu Dragnea. Concret: surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că nume grele din PSD și-au exprimat deja poziția tranșantă în partid: PSD trebuie să aibă un candidat propriu la prezidențiale!

În acest sens, se pare că Liviu Dragnea a început deja să se gândească la un potențiale nume care ar putea să intre în lupta cu actualul președinte al României, Klaus Iohannis. Astfel, convins de fapul că o eventuală candidatură a sa la prezidențiale ar putea să fie un eșec total, Liviu Dragnea are deja pe masă numele unui potențial candidat, în persoana lui Eugen Teodorovici.

Facem precizarea că Eugen Teodorovici ocupă fotoliul de ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Dăncilă.

Eugen Orlando Teodorovici s-a născut în 12 august 1971. Este absolvent al Academiei de Studii Economice şi are un doctorat în managementul fondurilor europene. În perioada 2000 – 2004, Teodorovici a fost director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD din Ministerul Integrării Europene, iar timp de un an, între ianuarie şi decembrie 2000, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene.

Între 2004 şi 2005, a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. În perioada 2007-2009, Teodorovici a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor, după ce între 2005 şi 2007 a fost director general al Autorităţii de Management pentru Infrastructură din minister.

În perioada mai-decembrie 2012, el a fost consilier de stat al premierului, după ce din iunie 2009 şi până în mai 2012 a fost director la Autoritatea de Audit a Curţii de Conturi a României. În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău. În aceeaşi lună a fost numit de premierul Victor Ponta ministru al Fondurilor Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *