Skip to content
Politică

Febra prezidențialelor încinge spiritele în coaliție. Norica Nicolai: Noi am luat decizia de a-l susține pe Tăriceanu

psnews.ro

Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a reacționat după decizia PSD de a avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale din toamnă.

Norica Nicolai a precizat că ALDE îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul partidului, la președinția României.

Din punctul nostru de vedere, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale este Călin Popescu Tăriceanu. Ne vom întruni în forurile statutare ale partidului și vom avea o discuție cu privire la decizia pe care o vom lua cu referire la prezidențiale. Însă noi avem această decizie de a-l susține pe domnul Tăriceanu la președinție”, a declarat Norica Nicolai pentru PSnews.ro

ALDE și PRO România se desprind de PSD-iști

Amintim că la ședința Comitetului Executiv al PSD de luni, social-democrații au votat ca partidul să aibă candidat propriu la prezidențiale și să înceapă negocieri cu partidul lui Victor Ponta și cu ALDE pentru susținerea candidatului PSD.

O replică din ALDE a venit imediat după anunțul PSD-iștilor. Cătălin Harnagea, consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu a susținut într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3 că ALDE are un candidat pentru alegerile prezidențiale și va anunța săptămâna viitoare dacă va merge în alianță cu Pro România.

Noi avem candidat! Candidatul nostru este domnul Călin Popescu Tăriceanu. Săptămâna viitoare vom anunța oficial și foarte probabil vom merge în alegerile prezidențiale în alianță cu Pro România”, a spus Cătălin Harnagea, consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

Totodată, fostul premier al României, actual europarlamentar PRO România, Mihai Tudose, în exclusivitate pentru PSnews.ro a declarat că PRO România nu va susține niciodată un candidat ales de PSD sau ALDE în reuniunile naționale de partid.

„Noi, PRO România, putem să avem un candidat foarte bun, care ar putea fi susținut de ALDE și de PSD. Sau putem să găsim, toată partea stângă, un candidat care să nu fie nici de la ALDE, PSD sau PRO România, ci să fie o personalitate de stânga care să fie susținută de toți. Ideea că PSD sau ALDE ține un Congres, stabilește că de la ei cel mai bun este Viorica Dăncilă sau Călin Popescu Tăriceanu și noi să susținem așa ceva, uitați-o”, a declarat Mihai Tudose pentru PSnews.ro

DETALII AICI: Mihai Tudose spulberă speranțele PSD-ALDE: Nu stabiliți voi un candidat la prezidențiale și noi îl susținem. Nu merge așa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *