Fechet: Accesul românilor, şi nu numai, în pădurile din România nu va fi îngrădit nicio secundă

Sursa foto: Pixabay

România are unele dintre cele mai vechi şi sănătoase păduri din Europa, iar accesul românilor în aceste locuri nu va fi îngrădit nicio secundă, a declarat, marţi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, la evenimentul Google de lansare a imaginilor Street View de pe Via Transilvanica.

„Google Street View sau Via Transilvanica nu e doar o aplicaţie, nu e doar un website pe care să-l accesezi de pe telefon sau de pe laptop. Este vorba despre emoţii, despre suma sentimentelor pe care acei oameni care parcurg fiecare metru din cei 1.400 km le trăiesc. În acest context, în care ne referim la natură, la care ne referim la pădurile României, cred că trebuie să menţionez şi eu, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, câteva lucruri.

Unul dintre ele este că trebuie să definim rolul ecologic şi rolul social pe care pădurile României le au, pentru că dacă până acum discuţia se făcea cu precădere în metrul de lemn exploatat la hectar, cu siguranţă pădurile României pot însemna mult mai mult de atât. Când spun pădurile României mă refer şi la faptul că avem încă unele dintre cele mai valoroase din punct de vedere ecologic, unele dintre cele mai vechi şi cele mai sănătoase păduri din Europa.

Mă bucur că astfel de iniţiative în care nu oricine, ci Google, decide să se alăture unui proiect atât de frumos şi să contribuie la ceea ce cred că ne dorim cu toţii: doar să protejăm toate aceste locuri minunate pe care le avem, la un click distanţă”, a susţinut Fechet, scrie Agerpres.

Potrivit ministrului de resort, românii, şi nu numai, „trebuie să se bucure în continuare de natură, de locurile noastre”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: