Fechet anunţă o nouă sesiune a Programului pentru sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate

Mircea Fechet
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
O nouă sesiune a Programului pentru sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate a fost deschisă vineri, la ora 10:00, bugetul alocat fiind de 1,5 miliarde lei, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

„Am deschis la ora 10:00 o nouă sesiune a Programului pentru sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate. Programul are un buget de 1,5 miliarde lei şi este derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Vrem ca românii să aibă un acces mai bun la serviciul public de apă şi canalizare, aspect care va duce la o protecţie mai bună a mediului înconjurător, respectiv la o îmbunătăţire a calităţii vieţii şi a sănătăţii cetăţenilor”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, prin intermediul programului sunt finanţate sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare.

Perioada de înscriere este 5 aprilie – 6 mai 2024 sau până la epuizarea bugetului.

Regiunea Bucureşti -Ilfov are alocat un buget de 177,89 milioane lei, Regiunea Nord-Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) de 254 milioane lei, Regiunea Sud-Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea) de 186,42 milioane lei, Regiunea Sud Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman) de 225,5 milioane lei, Regiunea Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea) de 147,5 milioane lei, Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) de 131,384 milioane lei, Regiunea Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu-Mare şi Maramureş) de 198,52 milioane lei şi Regiunea Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) de 178,8 milioane lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: