Fechet: Centrele mari de Colectare cu Acord Voluntar sunt în curs de execuţie, cu excepţia celui din Bucureşti

Mircea Fechet
Sursă foto: Facebook / Mircea Fechet

Centrele mari de Colectare cu acord Voluntar, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, sunt în curs de execuţie, cu excepţia celui din Bucureşti, unde nu a fost găsit teren, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

„CAV-urile finanţate din PNRR sunt în curs de execuţie, dacă ne referim la cele mari. Cu o singură excepţie, a CAV-ului din Bucureşti, unde deocamdată mai aşteptăm. N-au găsit teren. N-am înţeles foarte clar de ce Primăria Bucureşti nu doreşte să-şi facă un Centru de Colectare cu Acord Voluntar, cu bani de la PNRR, pentru că sunt convins că cetăţenii din Bucureşti au şi mobilă de care se mai debarasează din când în când, saltele, cauciucuri, electrice şi electronice. Încă mai aşteptăm cu Municipiul Bucureşti. Probabil că aşteaptă să treacă alegerile sau nu mi-e clar. Celelalte 13 CAV-uri sunt într-un stadiu mai avansat sau mai puţin avansat de execuţie, iar licitaţia publică pentru CAV-urile mici, cum le numim noi, este în plin proces de evaluare”, a spus ministrul la o conferinţă organizată de cursdeguvernare.ro.

El a subliniat că marţi a avut o şedinţă cu reprezentaţi ai Direcţiei Generale de Achiziţii Publice şi Direcţiei Generale PNRR şi şi-a exprimat speranţa ca evaluarea ofertelor să fie terminată cât mai repede, să se depăşească perioada contestaţiilor şi să poată fi atribuite acele contracte.

Mircea Fechet a precizat că aceste Centre de Colectare cu Acord Voluntar nu sunt destinate doar localităţilor din mediul urban şi că nimeni nu a oprit Primăria să-şi facă un astfel de centru, CAV-urile fiind destinate atât comunelor, cât şi oraşelor sau municipiilor.

În ceea ce priveşte insulele ecologice, o altă procedură mare de achiziţie publică pe care o face ministerul, în oglindă cu cea pentru CAV-uri, ministrul Mediului a afirmat că lucrurile evoluează, în sensul în care o parte din cele 20 şi ceva de loturi au fost deja atribuite şi este în curs semnarea contractelor subsecvente cu fiecare primărie pentru achiziţia acestor echipamente.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: