Fechet: Dacă în trecut secau fântânile, o zi în timpul verii, acum oameni trăiesc săptămâni fără o picătură de apă

Sursă foto: Captură video / Facebook

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, afirmă că sunt numeroase situaţiile în care merge în teritoriu, iar oamenii se plâng de lipsa apei. ”Dacă în trecut mai secau fântânile, o zi, două, o săptămână în timpul verii, acu bieţii oameni s-au învăţat să trăiască săptămâni întregi fără o picătură de apă, ceea ce cred că e groaznic”, susţine ministrul.

”Nu ar trebui să fie ceva neapărat îngrijorător, nu vorbim de un fenomen de scară, dar e bine totuşi să ştim că există şi astfel de locuri (unde furnizarea apei este deficitară – n.r.). Şi dacă privim la tendinţe, dincolo de ce-mi spun colegii de la ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie – n.r.), care lucrează cu modelări matematice şi cu foarte multe cifre, să ştiţi că ori de câte ori merg într-o localitate, că e la mine în judeţ, la Bacău, sau în multe alte judeţe, unul dintre primele lucruri pe care oamenii mi-l spun este acela că rămân fără apă. Dacă în trecut mai secau fântânile, o zi, două, o săptămână în timpul verii, acu bieţii oameni s-au învăţat să trăiască săptămâni întregi fără o picătură de apă, ceea ce cred că e groaznic”, a afirmat Mircea Fechet, la Digi 24, luni seară.

El a precizat că are cunoştinţă de situaţii în care oamenii folosesc apa pentru a umple piscina sau pentru a uda gazonul, subliniind că în astfel de situaţii oamenii ar trebui să respecte regulile.
Fechet a vorbit şi despre faptul că ar trebui să avem ”o cultură de a economisi apa” sau chiar de a o refolosi, spre exemplu, pentru diferite tipuri de irigaţii.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: