Fechet, despre calendarul alegerilor: Vom decide miercuri în ședința Biroului Politic Național

Mircea Fechet
Sursă foto: Facebook / Mircea Fechet

Vicepreședintele PNL Mircea Fechet a declarat marți, în emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24, că miercuri va avea loc o ședință a Biroului Politic Național, privind calendarul alegerilor de anul acesta. Liberalul susține că este pregătit pentru toate scenariile.

„Că vom avea alegeri comasate sau nu, că vom candida separat sau pe liste comune, eu și colegii mei de la Bacău suntem pregătiți”, a spus Fechet.

Întrebat care era progresul negocierilor dintre PSD și PNL, Fechet a spus:

„Sunt atât de conectat la ce se întâmplă în Minister, încât am urmărit doar în presă acest progres. Mâine avem ședință de Birou Politic Național și probabil că mâine vom adopta niște decizii care vor creiona cumva parcursul a ceea ce ne propunem în viitor. Ca vicepreședinte PNL sau ca președinte al filialei din Bacău vă spun că eu sunt pregătit pentru oricare dintre scenarii, că vom avea alegeri comasate sau nu, că vom candida separat sau pe liste comune, pot să spun despre mine și despre colegii mei de la Bacău că suntem pregătiți.Nu știu despre ce o să discutăm mâine, de obicei în cadrul Biroului Politic Național validăm un mandat cu care conducerea partidului reprezentată de președinte de cele mai multe ori sau de o echipă restrânsă să poată să negocieze și să angajeze partidul în negocieri ulterioare”.

Întrebat dacă mandatul dat lui Nicolae Ciucă permite liste comune, liberalul a spus:

„Cred că despre asta o să discutăm mâine, cred că o astfel de decizie, dacă va fi cazul, va fi luată în cadrul Biroului Politic”.

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că vrea să anunțe miercuri întregul calendar de alegeri.

Întrebat de comasarea alegerilor și despre liste comune de candidați, Marcel Ciolacu s-a declarat „ferm convins” că și el, și Nicolae Ciucă vor răspunde mâine (miercuri) la aceste întrebări.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: