Fechet: Doresc ca anul acesta să avem primul kilowatt de energie electrică produs în amenajarea hidro de la Răstolița

Mircea Fechet
Sursă foto: Facebook / Mircea Fechet

Amenajarea de la Răstolița din județul Mureș este un obiectiv cu o putere instalată de 35,2 megawați și o energie medie anuală de 46,3 gigawați oră

Ministrul mediului, Mircea Fechet, a efectuat ieri o vizită de lucru la Răstolița, în județul Mureș, alături de reprezentanți ai instituțiilor implicate în procesul de avizare și autorizare a barajului de pe râul Mureș din zonă.

Acesta a declarat că pentru a reduce timpul de lucru, documentațiile necesare construcției barajului și punerii sale în funcțiune se realizează în paralel, existentând premise ca investiția să producă energie electrică încă din acest an.

Mircea Fechet: Urmează să avem toate cele patru studii, cel mai târziu în luna iunie, care vor sta în spatele emiterii acordului de mediu. În același timp, lucrăm la elaborarea hotărârii de guvern pentru scoaterea din fondul forestier a zonei ce urmează să deservească amenajarea hidrotehnică de acolo și îmi doresc foarte mult anul acesta să avem primul kilowatt de energie electrică produs în amenajarea hidro de la Răstolița.

Amenajarea de la Răstolița din județul Mureș este un obiectiv cu o putere instalată de 35,2 megawați și o energie medie anuală de 46,3 gigawați oră.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: