Fechet: Finanţăm 18 proiecte de extindere sau modernizare a reţelelor de transport şi distribuţie a gazelor naturale

Sursa foto: Mircea Fechet

Guvernul a aprobat miercuri finanţarea a 18 proiecte de extindere sau modernizare a reţelelor de transport şi distribuţie a gazelor naturale în mai multe judeţe, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

„Mă voi referi la hotărârea de Guvern legată de finanţarea proiectelor de extindere sau modernizare a reţelelor de transport şi distribuţie a gazelor naturale. Finanţăm practic acele proiecte care aveau ca sursă iniţială de finanţare Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi care nu sunt eligibile în etapizarea pe Programul Dezvoltare Durabilă 2014 – 2020 şi pentru a ne asigura că în continuare toate acele localităţi, 18 proiecte la număr, în mai multe judeţe – în Mehedinţi, Bacău, Harghita, Covasna, Constanţa, Bihor, Sibiu, Hunedoara, Călăraşi, Giurgiu şi Suceava vor beneficia de finanţare. Am decis ca din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu să le putem finaliza”, a spus Mircea Fechet, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că Ministerul Mediului va monitoriza proiectele pe o perioadă de 5 ani de la finalizarea acestora.

„Bineînţeles că infrastructura de distribuţie a gazelor naturale înseamnă în acelaşi timp mai puţin lemn de foc ars pe perioada anotimpului rece în acele gospodării, în acele localităţi. Înseamnă un aer mai curat, mai puţină poluare şi o viaţă mai uşoară până la urmă, pentru cetăţenii respectivi. Avem o perioadă de monitorizare de 5 ani de la data finalizării acestor proiecte”, a precizat Fechet.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: