Fechet: Încă ne aflăm în situaţia în care depozitarea deşeurilor se face neconform

Mircea Fechet
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri că din păcate, încă ne aflăm în situaţia în care depozitarea deşeurilor se face neconform.

”Nu există capacităţi de tratare. În Bucureşti, spre exemplu soluţia nu poate fi decât una radicală, nu poţi lăsa un oraş de mărimea Bucureştiului care generează un milion de tone de deşeuri pe an, fără groapă”, a arătat el.

Ministrul Mediului a declarat în emsiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că şi la Sinteşti şi la Bolintin există nişte comunităţi defavorizate unde au şi ”nişte probleme de crimă organizată”.

”Avem nişte probleme de exploatare a minorilor care sunt puşi să ardă cabluri şi să respire acel fum de la un distanţă de la 1 km distanţă şi eu cred că printr-un efort al instituţiilor statului român,că ne referim la DIICOT, că ne referim Protecţia Socială că ne referim la Mediu şi la autorităţile publice locale, la un moment dat o să rezolvăm şi acele chestiuni”, a spus Fechet.

Ministrul a mai afirmat că disconfortul olfactiv este prezent oriunde în lume, dacă ai ghinionul de a locui lângă o groapă de gunoi, însă în România de multe ori gunoiul se depozitează aşa cum îl colectează salubristul, deşi legea spune că înainte de a fi depozitate ele trebuie tratate în unele instalaţii.

”Din păcate, încă ne aflăm în situaţia în care depozitarea se face neconform. Nu există capacităţi de tratare. În Bucureşti, spre exemplu soluţia nu poate fi decât una radicală ceea ce ar complica şi mai mult stau lucrurile, pentru că nu poţi lăsa un oraş de mărimea Bucureştiului care generează un milion de tone de deşeuri pe an, fără groapă şi oricum acele mirosuri vor persista multă vreme de aici încolo.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: