Programul Rabla ar putea fi modificat. Ce spune Fechet

Inquam Photos / George Călin
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a precizat, joi, că programul Rabla ar putea fi modificat, iar unul dintre aspectele vizate ar fi valoarea maximă a unui autoturism care poate fi achiziţionat cu astfel de vouchere. „În niciun caz nu vom discrimina importatorii de autoturisme, pentru că acest lucru ar înfrânge principii ale UE, cum ar fi libera circulaţie a mărfurilor”, a adăugat Fechet.

„Am avut discuţii cu colegii de la Administraţia Fondului pentru Mediu şi cu premierul. Fără îndoială, programul Rabla trebuie regândit în fiecare an pentru anul care urmează. Din acest punct de vedere urmează să agreăm o serie de principii pe care să le transpunem în noul program. (…) Eu cred că şi preţul de vânzare al autoturismelor electrice a scăzut în ultimii ani, motiv pentru care cred că acesta trebuie corelat cu acest plafon maximal, pentru că nu mi se pare firesc ca în situaţia în care urmează să achiziţionezi o maşină foarte scumpă, să spunem de 75.000 euro, când majoritatea autoturismelor electrice costă mult mai puţin, să mai beneficiezi şi de voucher-ul Rabla Plus. Dar, repet, asta este o discuţie în care, într-un timp scurt, voi veni cu nişte măsuri concrete şi agreate în Guvern. Nici astăzi, peste 75.000 euro nu poţi folosi voucher pentru Rabla Plus”, a declarat Mircea Fechet, întrebat joi, la finalul şedinţei Executivului, despre programul Rabla.

Ministrul Mediului a adăugat că este posibil ca una dintre modificări la program să fie legată de valoarea maximă a unui autoturism care poate fi cumpărat cu astfel de vouchere, chit că este vorba despre Rabla Plus sau Rabla Clasic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL