Skip to content
Societate Sport

Federaţia de canotaj primeşte cea mai mari finanţare de la MTS în anul 2020

news.ro

Federaţia de canotaj primeşte cea mai mare finanţare în acest an de la Ministerul Tineretului şi Sportului, conform repartizării anunţate, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Ionuţ Stroe.

Federaţia Română de Canotaj primeşte cea mai mare sumă- 10.000.000 de lei.

În total, suma cu care Ministerul Tineretului şi Sportului finanţează federaţiile sportive în 2020 este de 132.200.000 de lei.

De asemenea, separat, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) va fi finanţat de la bugetul de stat cu suma de 69.600.000 de lei.

Ionuţ Stroe a declarat, luni, că bugetul împărţit federaţiilor va fi completat în luna septembrie cu banii din taxele pe alcool şi tutun.

Ministerul Tineretului şi Sportului a declarat eligibile 63 de federaţii sportive naţionale din cele 68 care au depus cerere de finanţare pentru anul 2020.

Comisia de evaluare din cadrul MTS s-a întrunit în perioada 20-31 decembrie 2019 şi a analizat cererile depuse la sediul ministerului, stabilind că federaţiile de tenis, aikido, go, hochei pe iarbă şi pescuit sportiv nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru finanţare în 2020, scrie News.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *