Skip to content
Politică

Federaţia de Fotbal, pe butoiul cu pulbere. Posibil „tun” de milioane de lei din mandatul lui Mircea Sandu

Federaţia Română de Fotbal stă pe butoiul cu pulbere. Este vorba despre un posibil „tun” de milioane de lei tras în mandatul fostului preşedinte al FRF Mircea Sandu, poreclit „Naşul”.

Auditul comandat de conducerea Federaţiei Române de Fotbal scoate la iveală noi neconcordanţe financiare din mandatul de 24 de ani al lui Mircea Sandu. Mai precis, este vorba despre hotelul din baza de pregătire a FRF de la Buftea. Acesta a fost construit în mare parte din fonduri venite de la FIFA şi UEFA, Federaţia contribuind la cheltuieli doar cu 20 la sută din bani.  Complexul de la Buftea, destinat cantonamentelor loturilor naţionale, a fost inaugurat cu mare tam-tam în 2011, în prezenţa preşedintelui FIFA, Sepp Blatter. Hotelul a fost ridicat însă mai  târziu şi a fost dat în folosinţă abia în primăvara anului 2014, după plecarea lui Mircea Sandu de la FRF. El are 22 de camere, sală de mese, bucătărie, două săli de lucru şi spaţii de depozitare. Conform actelor de la FRF, investiţia în acest hotel a fost de 9.944.206 lei.

La şase luni de la darea lui în folosinţă, auditul comandat de Federaţie indică evaluarea lui la 7.059.061 de lei. Rezultă de aici o diferenţă de 2.885.145 de lei, adică undeva la 650.000 de euro. Experţii în evaluări consultaţi de ziarul Adevărul susţin că e imposibilă o astfel de devalorizare, mai ales că locaţia nu e una care să fi fost supusă unor fluctuaţii valorice, din punct de vedere imobiliar. Aşadar, cel mai probabil e vorba despre un suprapreţ, o procedură uzuală de mărire artificială a bugetului de investiţie, în scopuri lesne de înţeles.

Citiţi AICI restul anchetei jurnalistice.

1 comentariu la “Federaţia de Fotbal, pe butoiul cu pulbere. Posibil „tun” de milioane de lei din mandatul lui Mircea Sandu

  1. De corecti ai dracu ce suntem, deja am ramas fara Arena Nationala. Acum zic sa le inchidem si pe astea. Macar sa se aleaga praful pana la capat, ca vad ca asta e obiectivul national prioritar de la un timp incoace !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *