PSnews

Lifestyle

Federația îi pregătește plecarea lui Christoph Daum

prosport.ro

Naţionala României a pierdut, sâmbătă, scor 1-3, meciul jucat cu prima reprezentativă a Poloniei, la Varşovia, în etapa a şasea a grupei E din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

România aproape a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018, după ce a pierdut şi meciul retur cu Polonia, de la Varşovia, scor 3-1. Vlad Chiricheş,  a văzut de pe teren cu defensiva condusă de el a primit trei goluri de la Lewandowski.

Vlad Chiricheş a fost titular şi integralist şi a explicat eşecul de la Varşovia: „Am pierdut din nou, am primit trei goluri, e dificil să scoţi un rezultat bun când primeşti trei goluri. Temători nu cred că am fost. Am avut o anumită strategie, am încercat să plecăm pe contraatac, dar nu ne-a ieşit aşa cum ne aştepta”, a declarat Chiricheş pentru TVR.

În urma înfrângerii zdrobitoare pe care românii au suferit-o la Varșovia, au apărut zvonuri potrivit cărora Federația caută un posibil înlocuitor pentru Christoph Daum.

Federația are o soluție internă pentru situația în care va reuși să scape de Daum înaintea finalului preliminariilor: director tehnic, Mihai Stoichiță are 63 de ani și n-a mai antrenat din 2015.

Campania pentru Mondialul din Rusia e deja compromisă, nici unui viitor selecționer nu i s-ar putea pretinde calificarea sau măcar barajul. Dacă va reuși să rupă contractul cu Daum înainte să dispute și următoarele patru etape, Federația are pregătită o soluție din interior pentru ultima parte a preliminariilor: Mihai Stoichiță.

El e interimarul pe care-l pregătește Federația pentru sfârșitul preliminariilor, susțin surse de la Casa Fotbalului, în cazul în care va fi nevoie de un interimat, bineînțeles, pentru că acordul cu Daum e valabil până la finalul campaniei. Ar fi nevoie ca germanul să renunțe de bunăvoie sau să accepte o negociere în urma căreia să primească despăgubiri, mai mici decât suma pe care el și asistenții lui trebuie s-o primească potrivit documentelor pe care le-au semnat cu Federația, potrivit gsp.

Stoichiță are o experiență uriașă, dar nu a mai obținut de multă vreme performanțe importante. După un start promițător în meserie, la Steaua, și-a construit o carieră de globe-trotter: Panama, Tiraspol, Kuweit, Armenia, Ankara, Limassol sunt câteva locuri în care a mers să antreneze.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi