Federația Sanitas susține protestele personalului nemedical din DSP și spitale pentru creșteri salariale

federatia sanitas
Sursa foto: Facebook / Federatia Sanitas din Romania

Federaţia Sanitas anunţă că susţine protestele angajaţilor Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale personalului nemedical din spitale, în urma creşterilor de venituri aprobate doar pentru anumite categorii de salariaţi. Sindicaliştii solicită întâlniri cu reprezentaţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Guvernului pentru a se găsi soluţii sustenabile astfel ca şi salariile acestor angajaţi să crească.

”Federaţia Sanitas din România susţine salariaţii din DSP-uri şi personalul nemedical din unităţile sanitare care zilele acestea protestează în pichete spontane pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de deciziile parlamentarilor români care au legiferat creşteri de venituri pentru o categorie restrânsă de salariaţi, nedreptăţindu-i grav pe cei pe care, cu foarte mare uşurinţă, i-au eliminat din proiectul de lege votat marţi, 14.11.2023”, se arată într-un comunicat de presă al federaţiei sindicale, postat joi pe Facebook.

Sindicaliştii menţionează că au făcut propuneri pentru introducerea în lege a salariaţilor din DSP-uri şi a personalului nemedical din unităţile sanitare încă din luna martie a acestui an, propuneri care fuseseră adoptate în Comisia pentru sănătate a Senatului României.

”Constatând nemulţumirea crescândă, pe bună dreptate, a membrilor noştri de sindicat nedreptăţiţi, Biroul Executiv al Federaţiei, întrunit ieri în regim de urgenţă, a hotărât solicitarea organizării în perioada imediat următoare de întâlniri atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi la nivelul Guvernului României pentru identificarea de soluţii sustenabile şi echitabile pentru creşterea veniturilor categoriilor de personal menţionate mai sus! Menţionăm că tergiversarea situaţiei actuale poate conduce la blocarea sistemului sanitar în totalitate şi, mai mult decât atât, retricţionarea accesului populaţiei la serviciile de sănătate poate conduce spre o uriaşă revoltă socială care va fi greu de aplanat!(…)”

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: