Skip to content
Coronavirus

Femeie din Ecuador declarată decedată din cauza COVID-19, găsită în viață după aproape o lună

Facebook

O femeie de 74 de ani din Ecuador, declarată moartă în urmă cu o lună, când era spitalizată din cauza coronavirusului, este în viață. Familia acesteia fusese anunțată că femeia a decedat, a fost chemată să o identifice și chiar a primit apoi ceea ce li s-a spus că este cenușa acesteia, scrie BBC, citat de Hotnews.

Alba Maruri locuiește în orașul Guayaquil, epicentrul focarului de coronavirus din Ecuador. Ea a fost declarată decedată în 27 martie, într-un spital din oraş în care era internată cu COVID-19. Familia a fost informată despre moartea femeii și ulterior spitalul i-a trimis ceea ce li s-a spus membrilor familiei că este cenușa ei.

Joi, însă, una dintre pacientele din spitalul din Guayaquil s-a trezit din comă, a spus că este Alba Maruri și le-a cerut cadrelor medicale să o sune pe sora ei. Familia s-a bucurat enorm la aflarea veștii, dar a rămas cu întrebări privind identitatea persoanei a cărei cenuşă o are în casă.
Potrivit ziarului local El Comercio, Alba Maruri a fost internată luna trecută cu febră mare și dificultăți de respirație. La 27 martie, familia a fost anunțată că a murit. Li s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar a trebuit să fie ținut la distanță din cauza riscului de contagiune.

Nepotul femeii, Jaime Morla, le-a spus reprezentanților spitalului că a crezut că este mătușa lui. „Mi-a fost teamă să-i văd fața. Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același fel de piele”, a spus el pentru AFP. Trupul a fost incinerat, iar cenușa trimisă familiei.

O echipă de la spital a vizitat acum familia pentru a-și cere scuze, explicând că la momentul la care a fost declarat decesul în spital era un haos greu de descris, din cauza numărului mare al celor infectați cu coronavirus.

Familia femeii cere autorităţile despăgubiri pentru eroare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *