Femeile din categorii defavorizate care au născut după 12 aprilie pot beneficia de tichete sociale

Sursa foto: pixabay

Ministerul Muncii anunţă, miercuri, că au intrat în vigoare prevederile care asigură un ajutor social de 2.000 de lei mamelor din categorii defavorizate şi care au născut după data de 12 aprilie 2024. Banii se asigură o singură dată pentru fiecare copil.

”Procedura de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mamele cu nou-născuţi defavorizate, precum şi mecanismul de implementare aferent, prevăzute în Ordinul comun al miniştrilor Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, devin aplicabele odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2024”, anunţă, miercuri, Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă.

Astfel, femeile care fac parte dintr-o categorie vulnerabilă şi care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024 pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei care pot fi folosite pentru cumpărarea de produse destinate îngrijirii nou-născutului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: