Skip to content
Politică

Fenechiu deja se visează primar general cu două mandate. Un cântăreţ şi un fost senator PRM, printre candidaţii lui de sector

Deputatul Daniel Fenechiu, preşedintele Partidului Naţional Democrat (PND), deja se visează primar general cu două mandate. Un cântăreţ şi un fost senator PRM fac parte dintre candidaţii lui Fenechiu pentru sectoarele Bucureştilor.

Potrivit unui comunicat trimis, joi, PSnews.ro, PND și-a prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului, Proiectul de guvernanță metropolitană pe care Daniel Fenechiu îl propune bucureștenilor, „București 2024- metropolă, civilizație, bunăstare”. Proiectul, elaborat de Institutul Național Democrat, este conceput pe două axe – axa constituirii metropolei și a zonei metropolitane și, respectiv, axa „civilizație și bunăstare” – și prevede două etape, fiecare corespunzând duratei unui mandat de primar general.

„În primul mandat voi derula toate procedurile necesare transformării Bucureștiului în metropolă și aducerii formale în zona metropolitană a unitaților administrativ-teritoriale ai căror locuitori își doresc să facă parte din Bucureștiul metropolitan. Vor fi activități de informare, prezentări de proiecte de dezvoltare durabilă, inițierea și derularea referendumurilor locale, atât în București, cât și în localitățile limitrofe. Toate acestea vor trebui finalizate până în martie 2020, pentru că apoi, în etapa 2020-2024 să putem integra administrațiile locale, atât ale sectoarelor, cât și ale localităților care aderă la zona metropolitană în Administrația Bucureștiului metropolitan. Dacă astăzi Bucureștiul are aproximativ două milioane de locuitori, o suprafață de 238 de kmp și asigură 23% din PIB-ul național, Bucureștiul metropolitan ar putea avea 5000 de kmp, 2,5 milioane de locuitori și ar putea asigura 40% din PIB-ul României. În plus, perspectivele de dezvoltare durabilă, susținute de un Plan de Urbanism General inteligent și de politici publice dedicate, pot face ca Bucureștiul metropolitan să fie o oaza de bunăstare pentru toți locuitorii și nu doar pentru unii, cum este astăzi”, a explicat Fenechiu.

Daniel Fenechiu a prezentat și principalele proiecte ale axei „civilizație și bunăstare” respectiv: restructurarea din temelii a sistemului de trafic al Capitalei astfel încât bucureștenii să nu-și mai petreaca ore în șir în trafic și să poată parca facil în orice zonă a Capitalei, reformarea, modernizarea și tranformarea RATB în companie publică, restructurarea, redimensionarea și transformarea RADET-ului în companie publică și aplicarea de soluții alternative de furnizare a agentului termic și apei calde, debirocratizarea, eficientizarea și transparentizarea administrației municipal – ghișeu unic, vizibilizarea publică a traseului unei cereri și serviciu non-stop de relații publice – politici publice coerente de valorificare a potențialului turistic al Bucureștiului și, nu în ultimul rând, un proiect coerent de dezvoltare durabilă al Bucureștiului.

Echipa cu care PND va candida la primăriile de sector este următoarea: dr. Dan Claudiu Tănăsescu (senator PRM între 2004 şi 2007, apoi independent, după excluderea lui din partid) – sector 1, dr. George Nicola – sector 2, Daniel Schmit – sector 3, Cosmin Sticlaru – sector 4, cântăreţul Marian Spânoche – sector 5 și Danil Tulugea (consilier local la Sectorul 6) – pentru primăria aceleiaşi zone. În 2010, evz.ro scria despre o dubioasă afacere a lui Tulugea (fost membru important al PCR), care – fiind Director al Pieţelor Sector 6 – luase cu chirie un teren cu numai 80 de eurocenţi pe lună per petru pătrat, într-o zonă unde preţul ajunge la 15 euro/mp/lună. Suma a fost aprobată, printre alţii, chiar de soţia sa, Adriana Tulugea, fosta şefă a biroului Contracte din Primăria Sectorului 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *