Skip to content
Politică

Fenechiu dinamitează decizia CCR privind secția specială de investigare a magistraților: O abordare care nu-și are locul în Europa sec XXI

Curtea Constituțională a respins sesizările PNL și USR asupra OUG-ului care făcea operațională Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Contactat pentru o reacție la cald, deputatul PNL Daniel Fenechiu a declarat pentru PSNews că noua decizie a CCR vine ca o ”nucă în perete” și că nu există un motiv pentru menținerea acestei secții:

Eu am spus în nenumărate rânduri că, pe de-o parte, pentru mine este evident că CCR are o anumită sensibilitate față de actuala coaliție, este un lucru cât se poate de evident. Pe de altă parte, însă, este evident că deciziile Curții se respectă. Din acest punct de vedere pot să exprim spiritul critic vizavi de decizia CCR, care este ca nuca-n peretele actualului sistem românesc și practic nu face altceva decât să creeze presiune pentru magistrați și să deschidă Cutia Pandorei. 

Pe de altă parte, legislația românească și Codul de Procedură Civilă are suficiente remedii pentru cercetări a magistraților care încalcă legea. Existența unei secții pentru magistrați pornește pe ipoteza că magistratul este o categorie infracțională. Mâine-poimâine ne trezim că se va face o secție pentru muncitori, pentru pensionari etc. Este o abordare care nu-și are locul în Europa sec XXI.” a declarat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *