Skip to content
Politică

Fenechiu iese la interval. Dragnea, adus cu mascații la DNA? Nici Tăriceanu nu scapă EXCLUSIV

danielfenechiu.ro

Senatorul PNL Daniel Fenechiu (vicepreședinte al Comisiei juridice din Senat) a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a descifrat cea mai recentă bătaie de cap a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

VEDEȚI ȘI: Dragnea e așteptat la DNA în dosarul Belina, dar ia-l de unde nu-i! SURSE

Este vorba – așa cum puteți citi în linkul de mai sus – de informațiile apărute vineri în presă, potrivit cărora Dragnea este așteptat de către DNA la audieri în dosarul Teldrum-Belina.

Astfel, senatorul liberal a declarat pentru PSnews.ro că este puțin probabil ca liderul social-democrat să fie „chiar atât de inconștient”, încât să se sustragă audierii și să riște a fi ridicat cu mascații de pe stradă (cu mandat de aducere).

„Orice cetățean român, în momentul când este citat la un parchet, are obligația civică să se prezinte. În situația în care nu se prezintă și nu face dovada imposibilității de prezentare – pe motive medicale sau altele mai presus de voința lui -, a doua oară parchetul respectiv (în cazul nostru, DNA-ul) va emite un mandat de aducere. Stau și mă-ntreb cum ar reacționa domnul Dragnea dacă la un moment dat ar fi oprit pe stradă de către un echipaj de Poliție și l-ar sălta niște polițișiti judiciariști de la DNA și l-ar duce să-l audieze? Eu nu știu în momentul ăsta dacă domnul Dragnea era afară, într-o vizită oficială (ca reprezentant al Parlamentului României, ca președinte al Camerei Deputaților sau al Partidului Social Democrat), dacă vizita asta era preexistentă momentului primirii citației, dacă a primit citația, dacă a făcut o adresă în care să solicite noi date pentru audiere – chestiuni pe care cu siguranță avocatul domnului Dragnea i le-a pus în vedere.

Deci eu nu cred că domnul Dragnea poate fi chiar atât de inconștient, încât pur și simplu să se sustragă unei audieri de la parchet. Dacă s-a sustras, n-am niciun dubiu că următorul breaking news va fi legat de faptul că Liviu Dragnea e ridicat de pe stradă și dus la DNA. Dar repet: asta e o ipoteză care are în vedere doar situația în care domnul Dragnea nu l-a informat pe procuror (personal sau prin avocat) că are o deplasare programată de mai multă vreme sau vreo problemă de un anumit soi.

Dacă avocații domnului Dragnea au obținut acordul procurorului, atunci nu există nicio problemă. Dacă e doar o informație pentru presă, eu mă aștept ca DNA-ul să reacționeze așa cum știu că reacționează în situații similare, când cineva se sustrage audierii. Cu siguranță, vom afla în zilele următoare care a fost realitatea. Dar nu pot să cred că Liviu Dragnea este atât de inconștient, încât să se sustragă de la o audiere fără să rezolve formalitățile legale care să ducă la reprogramarea audierii”, a comentat avocatul Fenechiu pentru PSnews.ro.

Pe de altă parte, senatorul jurist a considerat „cât se poate de firesc” faptul că șeful Camerei Deputaților fuge de presă, ținând cont de presiunea sindicatelor, a patronatelor și a opoziției parlamentare generate de către modificările aduse Codului Fiscal.

„Relativ la faptul că domnul Dragnea nu-și dorește să dea ochii cu presa: mi se pare cât se poate de firesc acest lucru, pentru că, în momentul în care tu te apuci să normezi anumite aspecte ale vieții economice a României în materie de fiscalitate; în contextul în care atât patronatele, cât și sindicatele îți explică – mai civilizat, mai apăsat (cu mitinguri) – că e o tâmpenie care afectează grav economia, dar tu mergi mai departe, e foarte greu să vii în fața oamenilor și să le spui: «Știți, nu m-a interesat opinia voastră; așa m-am gândit eu cu Vâlcov și ne-am hotărât să facem». Deci din punctul ăsta de vedere nu mă surprinde faptul că a fugit de presă”, a afirmat Daniel Fenechiu.

În schimb, în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, parlamentarul PNL a atras atenția că șeful ALDE „face un calcul politic” în sensul disocierii de controversatele politici fiscal-bugetare ale PSD-ului.

„Domnul Tăriceanu cred că face un calcul politic, pentru că știm – pe surse și din analiza declarațiilor – că, chiar dacă ALDE nu s-a dezis de PSD, n-a fost un mare susținător al acestor măsuri (ba chiar au fost niște frecușuri în coaliție pe tema asta). Și atunci domnul Tăriceanu nu face altceva decât să procedeze cum a procedat domnia sa de fiecare dată – adică: «Nu e problema mea; e problema voastră – motiv pentru care eu nu ies acum. O să vin la un moment dat și o să spun presei că a fost o măsură impusă de PSD – să e spele pe cap cu ea!» Domnul Tăriceanu a mai făcut lucruri de genul ăsta – nu e la prima situație de acest gen!” a subliniat Fenechiu

În încheiere, Daniel Fenechiu a arătat cum anul 2018 ar putea veni cu o prăbușire electorală a PSD-ului, când numeroși oameni își vor vedea salariile diminuate.

„(Consecințele noilor măsuri fiscal-bugetare – n.r.) nu vor fi nici apocaliptice, dar nu vor aduce nici lapte și miere. Efectul va fi unul neplăcut pentru economie, fără să fie catastrofal în sine, dar, corelat cu TVA split și cu alte măsuri fiscale pe care Guvernul urmează să le implementeze, privind din perspectiva promisiunilor electorale, Executivul nu va face altceva decât să convingă și românii care nu s-au convins că PSD a câștigat alegerile cu niște minciuni electorale, pe care în mod deliberat le-a servit, ca să pună mâna pe justiție. Pentru că, practic, teoria PSD-ului pe zona asta este următoarea: «Promitem lapte și miere, dăm câte ceva, pentru ca românii să zică în ultimă instanță că le-am mărit salariile și pensiile, iar ce se întâmplă în justiție nu e treaba lor, ci treaba celor de sus». Ăsta este leitmotivul pe care funcționează domnul Dragnea și acoliții domniei sale. Dacă nu se mișcă foarte repede cu justiția, s-ar putea să și-o ia cu totul în freză, pentru că și măsurile economice se întorc împotriva lui ca un bumerang. Dragnea știe că de la începutul anului viitor vor continua problemele, pentru că vor fi salarii care vor scădea. Dacă, dintre cei 4 milioane de oameni care lucrează la privat, scad salariile la câteva sute de mii, eu cred că va fi ceva semnificativ și grav! Motiv pentru care ăla va fi momentul când oamenii își vor da seama de dublul limbaj folosit de Dragnea – adică faptul că vinde lapte și miere, dar în realitate nu face altceva decât să urmărească niște obiective foarte bine ascunse față de cei care n-au avut capacitatea să își dea seama de ele din prima”, a conchis Daniel Fenechiu.

3 comentarii la “Fenechiu iese la interval. Dragnea, adus cu mascații la DNA? Nici Tăriceanu nu scapă EXCLUSIV

  1. Domnule Fenechiu, ce este aceea ”POLITICĂ?” Care-o fi oare definiția acestei preocupări? Ori cumva profesii? Sau meserii?! Dar pentru cei care trăiesc de pe urma exercitării acestei profesii, oare cât este salariul lor înscris ca atare în cartea de muncă? Mulțumesc domnule Fenechiu pentru explicația pe care sunt sigur că mi-o veți transmite. Cu stimă, C. Ș. Șelaru

  2. Mai TRADATORULE de neam si tara cara raspunzi la numele de Fenechiu,roman get-beget, iti amintesti cumva cum a declansat Carol II „dictatura regala” !?! Pai tot asa o poate incepe si urmasul KWI ,cu Dragnea in catuse la solicitarea lui LCK !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *