Skip to content
Puterea Știrilor

Fenechiu, liderul senatorilor PNL, îi taxează pe USR-iști: A fost neinspirată decizia de a lansa candidaturile pentru București!

PS News

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a criticat decizia USR-PLUS de a-și lansa candidații alianței pentru sectoarele din București, înainte ca negocierile privind o alianță cu PNL și PMP să se încheie. „A fost o decizie neinspirată”, a punctat liberalul în interviul video.

„Noi nu ne-am desemnat candidații tocmai pentru a nu crea un război între susținătorii candidaților noștri și cei ai PMP și USR. Decizia USR de a lansa candidaturile pentru București a fost o decizie neinspirată, în opinia noastră, dar ei (nr- USR-PLUS) susțin că este modul lor de a face politică, că acești candidați ai lor cunosc faptul că intră într-o competiție, inclusiv internă, dacă se realizează alianța și că lucrul acesta nu va fi un impediment. Asta e declarația pe care ei o fac.

Rămâne să vedem dacă lucrurile stau așa. Eu cunosc oameni în USR care sunt oameni în regulă și care își doresc o alianță. Cunosc oameni și în PMP care își doresc o alianță. Știu că dacă se dorește cu adevărat, și liderii USR-PLUS, PMP își doresc, alianța aceasta se va face. PNL e deschis și nu PNL a fost partidul care a infectat în vreun fel ideea de coeziune”, a declarat Daniel Fenechiu.

USR-PLUS a „furat” start-ul

Amintim că la sfârșitul lunii iunie alianța USR-PLUS a anunțat candidații la primăriile de sector din București pentru alegerile locale din 27 septembrie, chiar dacă discuțiile privind o alianță cu PNL și PMP nu s-au încheiat. USR-PLUS este singura formațiune politică din cele 3 menționate, care și-a desemnat oficial candidații pentru 27 septembrie.

Candidații alianței USR-PLUS sunt:

Clotilde Armand – Sectorul 1
Radu Mihaiu – Sectorul 2
Ana Ciceală – Sectorul 3
Simona Spătaru – Sectorul 4
Alexandru Dimitriu – Sectorul 5
Alexandru Gâdiuță – Sectorul 6

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, marţea trecută, după adoptarea proiectului privind stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie, că în 2 august trebuie constituit Biroul Electoral Central. Candidaturile se depun până în 18 august, iar campania electorală începe în 28 august.

Având în vedere adoptarea de către Senatul României a propunerii legislative privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 (L408/2020) prin care se propune data de duminică, 27 septembrie 2020, ca dată a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, Autoritatea Electorală Permanentă informează că perioada electorală aferentă alegerilor locale din acest an va începe cel mai târziu la data de 29 iulie 2020, urmând ca la data de 2 august 2020 să fie constituit Biroul Electoral Central”, a precizat AEP.

Birourile electorale de circumscripţie vor fi constituite la data de 8 august, dată de la care vor putea fi înregistrate alianţele electorale şi vor putea fi depuse candidaturile.

”În ceea ce priveşte alianţele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui între partide politice sau alianţe politice la nivel judeţean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la acelaşi nivel, decât dintr-o singură alianţă electorală. La alegerile locale din 2020, alianţele electorale se înregistrează la biroul electoral de circumscripţie judeţeană sau la biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti, după caz, până cel mai târziu la data de 11 august 2020”, a adăugat AEP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *