Fenechiu: „Mircea Geoană este un candidat al unor oameni cu bani, cu interese în președinția României”

Sursa: facebook

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, explică pentru PS News de ce Mircea Geoană a pornit cu stângul în campania sa electorală din cursa pentru prezidențiale. „Detașarea lui Mircea Geoană de politica românească și vârsta lui în momentul de față nu mai sunt atuuri pentru ca el să fie acel președinte pe care îl așteaptă România”, argumentează Fenechiu.

„Pentru nimeni nu este o surpriză faptul că Mircea Geoană candidează. Noi știam acest lucru din momentul în care am constatat că Mircea Geoană se folosește de calitatea de secretar general NATO pentru a-și populariza intenția de a candida la președinția României. Privim candidatura domnului Geoană ca pe un demers al lui cetățean care trebuie să candideze.

În ceea ce privește afirmația cu Regele Mihai, aceasta este o dovadă a faptului că detașarea lui Mircea Geoană de politica românească și vârsta lui Mircea Geoană în momentul de față nu mai sunt atuuri pentru ca domnul Geoană să fie acel președinte pe care îl așteaptă România.

România are nevoie de un președinte activ, are nevoie de un președinte care să nu facă gafe. Iar în momentul când începi campania cu o gafă, cred că ai început cu stângul și cred că și consecințele, atât în planul sondajelor cât și în planul evoluției campaniei, se vor vedea în scurt timp. În opinia mea, Mircea Geoană nu este un favorit pentru aceste alegeri. Este un candidat de pluton și o să-l tratăm ca atare”.

Liderul senatorilor liberali afirmă că întotdeauna Mircea Geoană a fost un om al formelor fără fond”: Nu am văzut în toată abordarea domniei sale, o soluție pentru România.

Mircea Geoană este un om care a miza foarte mult pe imagine și mai puțin pe substanță. Deci el a fost un om al formelor fără fond. Dacă îi urmărești discursul, el spune o serie de cuvinte, dar de fapt nu spune absolut nimic. Nu am văzut în toată abordarea domniei sale o soluție pentru România. În schimb, am văzut o serie de construcții lungi, cuvinte sofisticate, care, din păcate, nu spun nimic și care cred că nu-și vor atinge scopul, adică să-i aducă votul.

Întrebat de unde vin banii pentru campania lui Mircea Geoană, Fenechiu a spus că nu vrea să dea curs speculațiilor, dar că este evident că există o zonă financiară.

„Sunt speculați în momentul de față. Eu fiind avocat de formație și fiind un om care nu-mi place să fabulez sau să lucrez pe speculații mai mult decât îți permite o argumentație, nu pot să spun decât că este evident că există o zonă financiară.

S-a vorbit de grupul de la Monaco, care este în spatele domniei sale. Dacă fac puțină istorie și-mi amintesc de ceasurile lui Vanghelie și de alte lucruri din trecutul nu atât de îndepărtat e cât se poate de evident că Mircea Geoană este un candidat al unor oameni cu bani care au niște interese în președinția României”, este concluzia lui Daniel Fenechiu.

 

Mircea Geoană și-a început campania electorală cu o gafă, urându-i sănătate Regelui Mihai

Mircea Geoană și-a prezentat miercuri programul prezidențial, după ce mai întâi și-a anunțat candidatura pe rețelele sociale. La un moment dat, el a făcut trimitere la Regele Mihai și i-a urat sănătate, ca și cum acesta ar fi încă în viață. Regele Mihai a încetat din viață în urmă cu aproape șapte ani, pe 5 decembrie 2017, la reședința sa din Elveția.

„Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011, când a făcut 90 de ani – Dumnezeu să-i dea sănătate! – am fost şi în Senat când a avut ultimul discurs. A avut un discurs şi a spus ceva foarte important: «Ţara are nevoie de cârmuitori drepţi şi pricepuţi». Astăzi. România nu are cârmuitori nici drepţi, nici pricepuţi”, a spus Mircea Geoană miercuri, la Știrile ProTV.

Ulterior, după ce a realizat gafa comisă, Mircea Geoană a revenit cu o precizare pe rețelele sociale, în care și-a cerut scuze pentru greșeală.

„În emisiunea de la ProTV, am făcut o greșeală de exprimare, când m-am referit la Regele Mihai, pe care o regret. Regele Mihai este unul dintre reperele națiunii române și va rămâne veșnic în memoria noastră pentru exemplul de decență, de sacrificiu și iubire de țară. Odihnească-se în pace!”, a scris Mircea Geoană într-un mesaj pe Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: