Fenechiu (PNL): Nu o să avem alegeri pe 15 şi 29 septembrie, asta e cât se poate de evident

Sursa foto: Facebook

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat marţi, despre negocierile din coaliţie privind data alegerilor prezidenţiale, că nu o să avem alegeri pe 15 şi 29 septembrie, asta e cât se poate de evident, însă poate exista orice altă variantă din cele trei discutate. Despre o posibilă rupere a coaliţiei, el a precizat că liderul PSD Marcel Ciolacu este un personaj suficient de experimentat şi nu crede că doreşte să rişte stabilitatea României.

Senatorul PNL a afirmat în emisiunea România Politică de la Prima News că au fost avansate mai multe date privind alegerile prezidenţiale, în coaliţie, care au fost analizate succesiv, unele tura trecută, unele astăzi, iar vineri urmează se încerce închiderea situaţiei.

”Până atunci, fiecare echipă de negociere va verifica ce are de verificat în fiecare partid. Probabil că vineri se vor înţelege şi hotărârea de guvern să poată fi dată săptămâna viitoare. Nu o să avem alegeri pe 15 şi 29 septembrie, e clar, asta e cât se poate de evident, însă poate exista orice altă variantă din cele trei care au fost discutate, cum le vor agrea echipele de negociere”, a explicat Fenechiu.

Întrebat ce se întâmplă dacă ministrul Cătălin Predioiu nu vine cu HG-ul vineri, senatorul a precizat că procedural, ministrul este cel care iniţiază hotărârea.

”Eu îl cunosc pe Marcel Ciolacu, este un om serios, şi din punctul acesta de vedere, relaţia sa cu Nicolae Ciucă, încrederea pe care şi-au acordat-o unul altuia şi toleranţa în a discuta toate prproblemel au fost o parte a succesului acestei coaliţii, care nu a fost foarte simplă. Fără îndoială, fiecare lider are planuri, structurile de partid au nevoie de alternative, dar am convingerea că atât dl Ciucă cât şi dl Ciolacu în esenţă caută o soluţie transparentă şi care să fie bună pentru România şi pentru români”, a ţinut să precizeze Fenechiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: